x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Patricia Ţig, învinsă în finala turneului WTA de la Baku

Patricia Ţig, învinsă în finala turneului WTA de la Baku

02 Aug 2015   •   13:20
Patricia Ţig, învinsă în finala turneului WTA de la Baku

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig a fost învinsă de rusoaica Margarita Gasparian, cu 6-3, 5-7, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Baku (Azerbaidjan), dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Ţig (21 ani), la cea mai mare performanţă a carierei, a cedat exact după două ore şi jumătate de joc.

Patricia (154 WTA) a venit din calificări, trecând în faza preliminară de Oksana Kalaşnikova (Georgia), cu 6-1, 6-3, iar pe tabloul principal de Olga Ianciuk (Ucraina), cu 6-4, 6-2, în primul tur, de Olga Savciuk (Ucraina), cu 7-5, 6-4, în optimi, de Donna Vekic (Croaţia), cu 6-3, 6-2, în sferturi, şi de Anastasia Pavliucenkova (Rusia), principala favorită, cu 6-3, 6-2, în semifinale.

În finală, debutul a fost echilibrat, dar Gasparian (20 ani), locul 112 în ierarhia WTA, s-a desprins după ce a reuşit un prim break la scorul de 3-2 în favoarea sa, iar apoi şi-a adjudecat primul set cu 6-3.

În setul al doilea, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, Gasparian a făcut apoi break (3-4), dar Ţig a replicat imediat (4-4). Rusoaica a câştigat din nou pe serviciul adversarei (4-5) şi a servit pentru meci, dar Ţig a revenit remarcabil, a egalat şi apoi a restabilit egalitatea la seturi.

În decisiv, după un prim ghem foarte disputat, dar pierdut de româncă pe serviciul său, Ţig a cedat şi Gasparian a câştigat destul de lejer, cu 6-0.

Dacă ar fi câştigat la Baku, Ţig ar fi devenit jucătoarea cel mai slab clasată în ierarhia mondial (154) care câştigă un titlu WTA în acest an. Performanţa aparţine braziliencei Teliana Pereira, victorioasă în 2015 la Bogota când se afla pe locul 130 WTA.

Românca a primit un cec de 21.400 dolari şi 198 de puncte WTA, care o vor duce mai aproape de top 100, ţinta sa pentru acest an. Gasparian, care va juca şi finala de dublu, a fost recompensată cu 43.000 de dolari şi cu 280 de puncte.

Ţig şi Gasparian s-au mai înfruntat o singură dată, anul acesta, în Franţa, la Andrezieux-Boutheon (ITF, 25.000 dolari), rusoaica învingând cu 6-2, 7-5 în optimile de finală.

Patricia a evoluat doar luna trecută pe tabloul principal de simplu al unui turneu WTA, la BRD Bucharest Open, oprindu-se în optimi. La Bucureşti a pierdut şi prima sa finală WTA jucată, alături de Andreea Mitu, la dublu.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: Patricia Ţig