x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Paul Arădoaie a cucerit aurul la Europenele Under-22 de la Brăila

Paul Arădoaie a cucerit aurul la Europenele Under-22 de la Brăila

22 Mar 2017   •   07:46
Paul Arădoaie a cucerit aurul la Europenele Under-22 de la Brăila
Sursa foto: Siri Stafford/Getty Images

Boxerul român Paul Andrei Arădoaie a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 81 kg, marți, la Campionatele Europene Under-22 de la Brăila, după ce l-a învins la puncte, decizie 3-2, pe rusul Muslim Gadjimagomedov.

 

Arădoaie a adus României a doua medalie de aur la Brăila, după cea câștigată de Robert Jitaru (cat. 56 kg).
 

Ieșeanul Arădoaie a câștigat un meci echilibrat, cu multe lovituri puternice, în fața unui pugilist foarte valoros. Românul a forțat pe final, când rusul a resimțit oboseala și a boxat obstrucționist. Gadjimagomedov a dezaprobat decizia arbitrilor, care l-au dat câștigător pe Arădoaie.

Gadjimagomedov, campion european de tineret, l-a eliminat în drumul său spre finală pe bulgarul Naidenov, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret. Andrei Arădoaie a cucerit la rându-i titlul european de tineret în 2014.

În drumul său către medalia de aur, Arădoaie, sportiv legitimat la CS Dinamo, unde este antrenat de Dumitru Dorobanțu, a câștigat în primul tur în fața spaniolului Jacinto Daniel Hormiga Gimenez, care a abandonat în prima rundă, în optimi s-a impus în fața olandezului Artjom Kasparian, în sferturi a dispus de polonezul Mateusz Goinski, iar în semifinale l-a învins pe ucraineanul Stepan Grekul.

România a aliniat la Europenele de la Brăila 10 pugiliști, câte unul la fiecare categorie, doar trei ajungând în sferturi, iar doi cucerind aurul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Paul Arădoaie