x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Pedeapsă dură pentru Craig Whyte, fostul preşedinte al clubului Glasgow Rangers

Pedeapsă dură pentru Craig Whyte, fostul preşedinte al clubului Glasgow Rangers

30 Sep 2014   •   20:07
Pedeapsă dură pentru Craig Whyte, fostul preşedinte al clubului Glasgow Rangers
Sursa foto: Pedeapsă dură pentru Craig Whyte, fostul preşedinte al clubului Glasgow Rangers

Fostul preşedinte al clubului Glasgow Rangers, Craig Whyte, găsit vinovat de conflict de interese sub mandatul său, a fost interzis din orice funcţie de conducere pe o durată de 15 ani, a anunţat marţi Serviciul britanic pentru insolvenţă. Omul de afaceri în vârstă de 43 de ani a primit sancţiunea maximă şi nu va putea astfel să pretindă un post de conducere înainte de 20 octombrie 2029, potrivit comunicatului administraţiei.

Din cauza proastei sale gestiuni sub mandatul său, clubul a acumulat peste 160 milioane euro datorii şi a fost retrogradat în divizia a 4-a scoţiană în iulie 2012, după ce a fost plasat în lichidare judiciară în iunie, la aproape 13 luni de la venirea sa. În 2000, el a fost deja condamnat la şapte ani de interdicţie de a conduce de către acelaşi serviciu, însă acest lucru nu a fost făcut public înainte ca el să preia controlul clubului.

Monumentul fotbalul scoţian, alături de Celtic, marea sa rivală din Glasgow, Rangers a promovat anul trecut în divizia a 2-a, Championship, unde ocupă acum locul 2, după 7 etape, la 6 puncte de lidera Hearts of Midlothian. Fondat în 1872, Glasgow Rangers, ale cărui meciuri sunt urmărite în medie de 45.000 de spectatori, a câştigat de 54 de ori campionatul Scoţiei, de 33 de ori Cupa şi o dată Cupa Cupelor, în 1972.

×
Subiecte în articol: Craig Whyte glasgow rangers