x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Perla staţiunilor pentru schi

Perla staţiunilor pentru schi

de Sorin Anghel    |    26 Noi 2007   •   00:00
Perla staţiunilor pentru schi

Sinaia a redevenit in week-end-ul ce tocmai s-a incheiat "perla staţiunilor de schi". Turiştii s-au inghesuit pe părtii, formănd cozi uriaşe la instalaţiile de transport pe cablu.




Sinaia a redevenit in week-end-ul ce tocmai s-a incheiat "perla staţiunilor de schi". Turiştii s-au inghesuit pe părtii, formănd cozi uriaşe la instalaţiile de transport pe cablu.


Valea Prahovei este ca un şantier. La Azuga se construieşte o nouă telegondolă, la fel şi la Sinaia. Prin tot acest peisaj, schiorii se incăpăţănează să-şi facă loc către părtii. In condiţiile in care in Poiana Braşov e mai multă iarbă decăt zăpadă, toată lumea a dat năvală la Sinaia. Asta şi pentru că la Buşteni nu se poate schia deloc, la Azuga a mers doar un teleschi, iar in Predeal erau deschise doar pistele Cocoşul şi Subteleferic.

BULUC
. Sinaia a fost practic sugrumată de turişti in week-end. Drumul spre Cota 1.400 a fost inchis, pe motiv că se montează cablurile la telegondolă. In plus, pe ultima bucată, şoseaua era acoperită cu zăpadă. Astfel, toată lumea care a vrut să schieze a trebuit să urce cu telecabina direct din Sinaia, acolo unde s-a format o coadă atăt de lungă, incăt trebuia să aştepţi vreo două ore pănă să iţi vină răndul să pleci pe cablu. Au scăpat de acest infern doar cei care s-au trezit la prima oră şi au ajuns la telecabină pănă la ora 10:00. Oricum, chinul a fost groaznic, mai ales că, dintre turişti, doar 20% erau schiori. In rest, doar paltonari cu geci de piele şi pantofi de la Obor.


SOLUŢIA. De la Cota 1.400 lucrurile se simplificau. Treceai dintr-o telecabină in alta fără să mai stai la coadă. S-a format coada aici abia după ce unii schiori au preferat să coboare pe Carp. "Ieşim mai bine din punct de vedere financiar. O cursă cu telecabina păna la Cota 2.000 costă căt o urcare cu telescaunul din Valea Dorului. Carpul il cobor in mai mult de o jumătate de oră şi simt că schiez, in vreme ce dincolo ar fi insemnat să ajung la baza părtiei după maximum un minut. Am coborăt foarte bine pe Papagal şi apoi pe Drumul de Vară. Am avut parte de zăpadă tare", a explicat Ciprian Bucă, un turist din Bucureşti venit pentru prima oară la schi in acest sezon.


DISTRACŢIE.
In cărciuma de la Cota 2.000 aceeaşi atmosferă. Muzică haiducească şi turiste care parcă ar vrea să danseze in clăpari pe mese. Ceva probleme au fost pe varianta din stănga telescaunului, unde erau căteva porţiuni cu pămănt. In rest, pe subtelescaun şi pe Valea Soarelui, pistele erau bine bătute cu ratractul. Atmosferă ca de primăvară! Mai ales că multă lume a lăsat schiurile şi s-a aşezat pe terasa cabanei pentru a căpata un bronz din "noua colecţie". Pentru că temperaturile erau in jurul valorii de 7ÂşC-8ÂşC, după prănz zăpada s-a inmuiat. In mod normal asta ar fi dus la retragerea turiştilor in Sinaia, dar nu s-a intămplat aşa. "Imi convine mai mult că e zăpada moale, pentru că nu sunt in cea mai bună formă fizică. In plus, e şi inceput de sezon", a explicat Ileana Panţu din Bucureşti.


Â

×
Subiecte în articol: ski express