x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Polgar Levente, prima persoană cu dizabilităţi din lume admisă oficial la cel mai dur maraton

Polgar Levente, prima persoană cu dizabilităţi din lume admisă oficial la cel mai dur maraton

13 Dec 2017   •   18:34
Polgar Levente, prima persoană cu dizabilităţi din lume admisă oficial la cel mai dur maraton
Sursa foto: Gan Darius

Ultramaratonistul Polgar Levente a fost admis să participe la 6633 Arctic Ultra, considerată cea mai dură competiţie din lume, sportivul din Aiud fiind prima persoană cu dizabilităţi care a fost acceptată de organizatori în această cursă, a cărei primă ediţie s-a desfăşurat în 2007.

Singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, desfăşurat în zona Cercului Polar, Polgar Levente, de 37 de ani, şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani şi lucrează în construcţii. El va participa la cursa de 350 de mile, echivalentul a peste 560 de kilometri, competiţie în care au fost acceptate în total 20 de persoane, printre care şi Florentina Iofcea, o româncă stabilită în Canada. Startul se va da pe 9 martie, pe un traseu schimbat, potrivit informaţiilor postate pe site-ul competiţiei.

După ce a fost sprijinit de diferite persoane să adune banii necesari achitării taxei de înscriere, în valoare de 3.200 de lire sterline, Polgar Levente are nevoie acum de fonduri pentru a-şi putea achiziţiona echipamentul necesar, ştiut fiind faptul că 6633 Arctic Ultra se desfăşoară la temperaturi cuprinse între minus 30 şi minus 50 de grade Celsius. 

Până atunci, Levi, cum îi spun cunoscuţii, a început să se antreneze la temperaturi scăzute, înotând în râul Mureş sau alergând în aer liber doar în tricou şi pantaloni scurţi.

Ultimele două ediţii ale cursei au fost câştigate de bistriţeanul Tiberiu Uşeriu, singurul concurent care a reuşit o astfel de performanţă. În cele nouă ediţii, doar 32 de participanţi au reuşit să ajungă la finish. Anul acesta va avea loc ediţia a X-a, în anii 2012 şi 2014 competiţia neavând loc.

Polgar Levente are la activ două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum şi la alte competiţii din România. El este şi voluntar Invictus. În acest an, de Ziua Armatei Române, Polgar Levente a alergat pe traseul Oradea-Carei, primind din partea şefului Statului Major General, Nicolae Ionel Ciucă, medalia "Onoare şi Patrie". AGERPRES

×