x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ponor şi Drăgulescu vor reveni în competiţii la toamnă

Ponor şi Drăgulescu vor reveni în competiţii la toamnă

04 Mai 2011   •   13:26
Ponor şi Drăgulescu vor reveni în competiţii la toamnă
Sursa foto: /Intact Images

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat azi că Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor, care şi-au reluat pregătirile după o perioadă în care au abandonat activitatea sportivă, vor reveni în competiţii din 1 octombrie, forul internaţional de profil dându-şi acordul în acest sens.

Federaţia Internaţională de Gimnastică a remis, marţi, o adresă către FR Gimnastică, prin care aprobă revenirea în activitatea competiţională a gimnaştilor Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu. Forul român a trimis către FIG notificări oficiale în 31 martie, iar după evaluarea celor doi sportivi, aceştia au primit aprobarea, în 28 aprilie, şi fost reînregistraţi în FIG Anti-Doping Pool. "Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu sunt obligaţi să respecte regulile FIG. În conformitate cu acestea, cei doi sunt autorizaţi să concureze, după o perioadă de 6 luni sau de la 1 octombrie 2011", se arată în comunicatul FIG.

"Ambii sportivi au decis să se pregătească atât cât pot de bine, pentru participarea la Campionatele Mondiale şi Jocurile Olimpice. Pentru a putea participa la o competiţie oficială, regulamentele impun anunţarea cu 6 luni înainte a revenirii lor, printr-o cerere scrisă a sportivilor, pentru a putea fi luaţi în evidenţa FIG şi WADA. E o obligaţie a regulamentelor, pentru obţinerea licenţei. Dacă se vor pregăti serios, Ponor şi Drăgulescu vor putea ajuta echipa României. Ei vor pierde rentele viagere, din momentul în care vor reveni în competiţii, cel mai probabil din 1 octombrie", a declarat şi preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica.

×