x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Roger Federer nu va juca la Roland Garros. Sportivul şi-a anunţat forfaitul pe pagina sa de Facebook

Roger Federer nu va juca la Roland Garros. Sportivul şi-a anunţat forfaitul pe pagina sa de Facebook

19 Mai 2016   •   22:23
Roger Federer nu va juca la Roland Garros. Sportivul şi-a anunţat forfaitul pe pagina sa de Facebook
Sursa foto: Facebook.com

În continuare accidentat la spate, tenismanul elveţian Roger Federer, nr. 3 mondial, a anunţat că nu va participa la ediţia din acest an a Internaţionalelor Franţei de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului (22 mai-5 iunie).

Federer a apărut într-o formă slabă săptămâna trecută la Mastersul 1.000 de la Roma, unde a fost eliminat încă din turul 2, declarând după aceea că este îngrijorat în privinţa a ceea ce va urma. După această înfrângere în faţa austriacului Dominic Thiem, nr. 15 mondial, cu 7-6 (2), 6-4, el a evocat posibilitatea neparticipării la Roland Garros, dacă spatele va continua să-l facă să sufere. De fapt, durerile de spate îi apăruseră încă de la antrenamentul dinaintea Mastersului 1.000 de la Madrid, unde a fost nevoit să declare forfait.

Federer şi-a anunţat forfaitul pe pagina sa de Facebook, declarându-se dezamăgit pentru toţi fanii săi. O decizie care nu a fost uşor de luat, dar care, speră el, îi va permite să dispute restul sezonului.

''Cu regret anunţ decizia de a nu participa la Internaţionalele Franţei în acest an. Condiţia mea fizică s-a ameliorat, însă în continuare nu sunt 100% şi aş risca dacă aş juca'', a explicat pe Facebook laureatul trofeului din 2009 şi finalist de patru ori (2006, 2007, 2008 şi 2011).

Elveţianul (34 ani) nu a lipsit niciodată de la Roland Garros de la debutul său la turneul parizian, în 1999. El a fost eliminat în sferturile de finală anul trecut de compatriotul său Stanislas Wawrinka, viitorul laureat al turneului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: roger federer roland garros