x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Roland Garros 2016. Decizie SURPRIZA luata de Simona Halep

Roland Garros 2016. Decizie SURPRIZA luata de Simona Halep

24 Mai 2016   •   15:59
Roland Garros 2016. Decizie SURPRIZA luata de Simona Halep

Jucătorii români de tenis Simona Halep și Horia Tecău vor fi parteneri în proba de dublu mixt la turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului.

În runda inaugurală, Halep și Tecău, care vor face probabil pereche și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, vor înfrunta sârbii Jelena Jankovic și Nenad Zimonjic.

Florin Mergea și kazaha Iaroslava Șvedova, antrenată de Victor Ioniță, sunt favoriții numărul patru ai probei, urmând să joace în runda inaugurală contra cuplului Lucie Hradecka (Cehia)/Marcin Matkowski (Polonia).

Halep și Tecău au mai jucat la dublu mixt, la ediția de anul trecut a turneului US Open, când au ajuns până în sferturile de finală (nevoiți să se retragă din cauza stării medicale a Simonei).

Horia Tecău a înregistrat rezultate foarte bune la participările sale în probele de dublu mixt la turneele de Grand Slam. Anul trecut la Roland Garros a ajuns până în semifinale alături de slovena Katarina Srebotnik, iar apoi în sferturi la Wimbledon.

Cele mai mari performanțe le-a înregistrat însă la Australian Open, semifinală în 2011 alături de americanca Bethanie Mattek-Sands, titlul câștigat la Antipozi în 2012, finală pierdută în 2014 alături de indiana Sania Mirza și finală pierdută anul acesta alături de Coco Vandeweghe (SUA).

 

Agerpres

×
Subiecte în articol: simona halep