x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România, desemnată câştigătoarea Rugby Europe Championship 2017

România, desemnată câştigătoarea Rugby Europe Championship 2017

20 Mar 2017   •   10:50
România, desemnată câştigătoarea Rugby Europe Championship 2017
Sursa foto: Thomas Northcut/Getty Images

România a fost desemnată câştigătoarea Rugby Europe Championship, ediţia 2017, fosta Cupă Europeană a Naţiunilor, în urma victoriei cu 8-7 în faţa Georgiei, duminică, la Bucureşti, după ce forul continental, Rugby Europe, declarase iniţial învingătoare formaţia Georgiei, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Federaţia Română de Rugby.

Imediat după meci, oficialii Rugby Europe, for prezidat de românul Octavian Morariu, au declarat Georgia câştigătoare a competiţiei, ca apoi să revină şi să precizeze că a fost o greşeala tehnică, atribuind trofeul României.

Victoria le-a adus ''Stejarilor'' atât Cupa ''Antim Ivireanu'', trofeu care se pune în joc în întâlnirile directe, cât şi, datorită noului regulament al Rugby Europe, titlul de campioană europeană a ediţiei 2017.

''Ultimul meci dintre România şi Georgia a decis câştigătoarea Rugby Europe Championship 2017. Ca urmare a victoriei cu 8-7 a României, clasamentul pe site a fost modificat automat, incluzând o eroare tehnică ce a avut consecinţe asupra situaţiei de fapt - trofeul fiind înmânat Georgiei. În conformitate şi respectând regulile competiţiei, dacă două sau mai multe echipe au acelaşi număr de puncte, cea mai bine clasată va fi echipa cu cele mai multe puncte în meciurile directe. Dacă în competiţie se joacă un singur meci între echipe, echipa care câştigă meciul este cea mai bună echipă. Aşadar, România este anunţată câştigătoarea REC 2017 datorită victoriei împotriva Georgiei'', a precizat Rugby Europe pe site-ul său.

De asemenea, Rugby Europe îşi cere scuze fanilor, jucătorilor şi celor două ţări din cauza confuziei făcute în clasament şi în momentul decernării trofeului.

După meciul de duminică, disputat pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Capitală şi încheiat cu victoria ''Stejarilor'', site-ul Rugby Europe indica cele două naţionale ca fiind la egalitate de puncte (19), dar cu Lelos pe prima poziţie, deci câştigătoare a ediţiei 2017 a REC, României revenindu-i doar cupa ''Antim Ivireanu''.
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Rugby Europe Championship 2017