x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rugby: Steaua - Dinamo, capul de afiş al primei etape din Cupa României

Rugby: Steaua - Dinamo, capul de afiş al primei etape din Cupa României

03 Noi 2017   •   15:30
Rugby: Steaua - Dinamo, capul de afiş al primei etape din Cupa României

Capul de afiş al primei etape din Cupa României la rugby, care va avea loc sâmbătă, va fi un nou episod din eternul derby, Steaua Bucureşti - Dinamo Bucureşti, după ce ''militarii'' s-au impus în campionat chiar pe terenul ''buldogilor'', acum confruntarea urmând să aibă loc în Ghencea.


Potrivit site-ului competiţiei interne, cele două echipe nu au mai jucat de mult timp o partidă cu trofeul pe masă, ultimele finale dintre Steaua şi Dinamo având loc în 2004, respectiv 2007.

''De atunci doar roş-albaştrii au mai câştigat două trofee, în 2009, respectiv 2013, şi au jucat o finală în 2015, pierdută în prelungiri. Anul trecut, Steaua şi Dinamo s-au întâlnit în cadrul partidelor din Grupa I valorică, atunci succesul revenind roş-albaştrilor cu rezultatul de 22-13 chiar pe stadionul Florea Dumitrache'', notează sursa citată.

În weekend-ul trecut, în campionat, în prima etapă a returului, Steaua s-a impus cu 19-7 pe stadionul ''buldogilor''.

Derbyul bucureştean va începe la ora 13,00.

În celelalte partide ale primei etape din Cupa României, competiţie la care anul acesta participă doar echipele din Super Liga CEC Bank, se vor întâlni CSM Bucureşti cu CS Poli Iaşi (ora 11,00) şi CSM Ştiinţa Baia Mare cu U Cluj (ora 13,00).

În ce priveşte formatul competiţiei, va avea loc un singur tur, urmând să fie şapte săptămâni de competiţie, fiecare echipă disputând câte şase meciuri, după care se va alcătui un clasament intermediar pentru stabilirea semifinalistelor.

Jocurile vor începe pe 4 noiembrie şi se vor termina pe 10 martie, semifinalele şi finala fiind programate pentru data de 17 martie, respectiv 24 martie 2018.

În ceea ce priveşte semifinalele, acestea vor opune ocupantele poziţiilor 1-4 din clasamentul intermediar, locul 1 cu locul 4 şi locul 2 cu locul 3. Partidele se vor disputa pe terenul celor mai bine clasate, respectiv locurile 1 şi 2.

De asemenea, în această competiţie, în conformitate cu Hotărârea Biroului Federal, echipele au obligaţia de a înscrie în Anunţul Oficial al fiecărui meci un minim de trei jucători cu vârsta de sub 23 de ani, adică sportivi născuţi în anul 1994 şi mai mici.

Deţinătoarea trofeului este campioana Timişoara Saracens. AGERPRES

×