x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sabrera Bianca Pascu, medaliată cu bronz la Europenele de la Tbilisi

Sabrera Bianca Pascu, medaliată cu bronz la Europenele de la Tbilisi

12 Iun 2017   •   18:47
Sabrera Bianca Pascu, medaliată cu bronz la Europenele de la Tbilisi
Sursa foto: Marie-Lan Nguyen / Wikimedia Commons

Sportiva română Bianca Pascu a obținut medalia de bronz la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi (Georgia), luni, în proba individuală feminină de sabie, după ce a fost învinsă în semifinale de italianca Rossella Gregorio, cu scorul de 15-10.

Scrimera noastră, care va împlini marți vârsta de 29 de ani, a trecut în primul tur de Celia Cuenca Perez (Spania) cu 15-4, în turul al doilea a învins-o pe Ana Bașta (Rusia) cu 15-4, iar în optimi a trecut de grecoaica Theodora Gkountoura cu 15-4, iar în sferturi a dispus cu 15-8 de franțuzoaica Cecilia Berder, vicecampioană continentală cu echipa în 2016.

Gregorio, medaliată cu bronz european în 2014 (Strasbourg) la individual și în 2013 la Zagreb, pe echipe, va lupta în finală cu Teodora Kahiani (Georgia), victorioasă cu 15-12 în fața unguroaicei Liza Pusztai.

Pentru Bianca Pascu este cea mai bună performanță din palmaresul sabrerei de la CS Dinamo, în care mai figurează o medalie de argint la Universiada din 2011, de la Shenzhen (China).

La începutul lunii, Bianca Pascu a ocupat locul al treilea la Grand Prix-ul de la Moscova.

Obiectivul delegației României la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi (12-17 iunie) era de o medalie, după cum a declarat președinta Federației naționale de profil, Laura Cârlescu Badea. România participă cu 15 sportivi la Europene.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bianca pascu