x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi SĂRBĂTORI LA MUNTE / Încasări-record la telescaunul din Buşteni

SĂRBĂTORI LA MUNTE / Încasări-record la telescaunul din Buşteni

de Sorin Anghel    |    30 Dec 2008   •   00:00
SĂRBĂTORI LA MUNTE  /  Încasări-record la telescaunul din Buşteni

1.500 de euro este valoarea totală a premiilor de la Revelionul Riderilor.
250 de lei costă o cartelă cu care poţi face 20 de urcări cu telescaunul din Buşteni



În această perioadă, în staţiunile montane e mai aglomerat ca la Mall, iar telegondolele sunt la fel de pline ca metroul în zilele lucrătoare. Acest lucru a dus la încasări-record pentru administratorii instalaţiilor de transport pe cablu.

Dacă turiştii care au mers la munte în această perioadă au trăit un adevărat coşmar pe şosele, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre administratorii instalaţiilor de transport pe cablu şi proprietarii de hoteluri, pensiuni sau vile. Telegondolele, telecabinele, telescaunele şi teleschiurile au funcţionat în fiecare zi, de dimineaţa până seara. Au fost şi cozi mai ales la telescaunele vechi cum sunt cele de la Păltiniş, Parâng, Vatra Dornei, Sovata sau Borşa. Oricum, cei care au pe mână instalaţiile de transport pe cablu s-au umplut de bani în această perioadă. "Ne-a ajutat Dumnezeu şi am avut vreme rece. De şapte zile tunurile de zăpadă artificială funcţionează fără încetare. E lume foarte multă, iar încasările au fost mai mari ca niciodată. Nu a nins foarte mult la Buşteni, dar avem zăpadă mai multă decât toate celelalte staţiuni de pe Valea Prahovei la un loc. Nu cred că exagerez dacă spun că avem cea mai bună pârtie din ţară", a declarat Mihai Dobre, administratorul telescaunului ce deserveşte pârtia Kalinderu din Buşteni.  

RIDERS’ NEW YEARS’ EVE

Sibiul va găzdui Revelionul Riderilor, eveniment dedicat celor care se dau cu skate-ul, snowboard-ul sau BMX-ul. Pe lângă spectacolul inedit livrat de rideri de top din ţară şi din străinătate, publicul va avea parte de proiecţii video proaspete şi originale, muzica urmând a fi asigurată de cei mai buni DJ din zona underground. Organizatorii Riders’ New Years’ Eve sunt Radu Lungu şi Sebastian Barbu, cei doi anunţând că premiile totale au o valoare de 1.500 de euro.

NAN: "BĂTAIE DE JOC"
Braşoveanul Ioan Nan, campion naţional la schi alpin, a schiat în aceste zile în Poiana Braşov împreună cu vedeta Antenei 3 Luiza Bogdan. "Bătaie de joc, asta e în Poiana Braşov. Nu erau pârtiile bătute absolut deloc, iar pe pârtie nu erau pietre, ci bolovani. Nu mai vorbesc despre aglomeraţie… Am făcut patru ture mai mult în silă, ca să nu zic că am plecat degeaba de acasă. Nu avem nici o şansă în faţa bulgarilor. Cine nu îşi pune zăpadă artificială, ca să facă baza pe pârtie, nu o să mai supravieţuiască. Degeaba ninge patru zile dacă nu se prinde aşa cum trebuie de pământ", a declarat Nan, care a anunţat că de Revelion se va afla la Braşov. Dacă mergeţi în această perioadă la schi, trimiteţi fotografiile voastre la adresa de e-mail sorin.anghel@jurnalul.ro. Vă răsplătim cu CD-uri şi DVD-uri din Colecţia Jurnalul Naţional.


Click pe imagine pentru mărire!

×
Subiecte în articol: staţiuni