x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep a primit wildcard pentru turneul WTA de la Dubai

Simona Halep a primit wildcard pentru turneul WTA de la Dubai

07 Feb 2018   •   14:16
Simona Halep a primit wildcard pentru turneul WTA de la Dubai

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a primit un wildcard pentru turneul WTA de la Dubai, programat între 19 şi 24 februarie, cu premii totale de 733.900 dolari. 

Halep, care iniţial nu era înscrisă la turneul din Emiratele Arabe Unite, este incertă pentru competiţia care va avea loc săptămâna viitoare la Doha (Qatar), dotat cu premii de 2,6 milioane dolari. 

La Dubai, unde a cucerit titlul în 2015, Halep va fi principala favorită, pe lista participantelor figurând Elina Svitolina (Ucraina, 3 WTA), Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA), Karolina Pliskova (Cehia, 5 WTA), Caroline Garcia (Franţa, 7 WTA), Angelique Kerber (Germania, 9 WTA) sau Julia Goerges (Germania, 10 WTA). Rusoaica Maria Şarapova a primit şi ea un wildcard. 

Halep a avut un debut de an excelent, câştigând titlul la Shenzhen (China), jucând finala la Australian Open şi fiind desemnată cea mai bună jucătoare a lunii ianuarie în circuitul WTA. 

Simona Halep este în recuperare după o accidentare suferită la Melbourne şi nu va putea juca în meciul de Fed Cup pe care România îl va disputa în weekend cu Canada, la Cluj-Napoca. 

"Simona Halep a meritat pe deplin să fie declarată jucătoarea lunii ianuarie, după o perioadă fantastică în care s-a bucurat de mare succes, arătând tuturor că este capabilă să depăşească şi cele mai dificile provocări", a declarat Colm McLoughlin, directorul executiv al Dubai Duty Free, sponsorul turneului din Emirate. "Va veni la Dubai plină de încredere, ştiind că e nevoie de un efort extraordinar pentru a i se refuza un al doilea titlu al său aici. O aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce va face în faţa unuia dintre cele mai puternice grup de jucătoare care a fost prezent la Dubai", a mai spus oficialul. 

"Suntem încântaţi să o primim din nou pe Simona Halep la Dubai", a afirmat şi directorul turneului, Salah Tahlak. "Sunt puţine jucătoare care o pot egala în tenacitate şi talent, dar cu siguranţă va fi solicitată de adversarele de valoare prezente, şapte din primele zece jucătoare ale lumii, dintre care cinci au fost pe primul loc în clasamentul WTA, iar patru au în palmares titluri de Mare Şlem", a adăugat directorul turneului. 
AGERPRES

×