x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep continuă marșul triumfal la Indian Wells. Joacă în semifinale!

Simona Halep continuă marșul triumfal la Indian Wells. Joacă în semifinale!

12 Mar 2014   •   23:41
Simona Halep continuă marșul triumfal la Indian Wells. Joacă în semifinale!

În cadrul turneului de tenis de la Indian Wells, Simona Halep a dispus de Casey DellAcqua în două seturi, 6-2, 6-2, calificându-se în semifinalele competiției .

Simonei i-a fost necesar fix o oră și 13 secunde pentru a se impune în fața australiencei Dellacqua. Pe lângă scor, cele două seturi au avut un parcurs aproape identic, Halep reușind să-și câștige toate game-urile pe propriul serviciu.

Halep va juca în semifinală cu învingătoarea dintre Jelena Jankovic şi Agnieszka Radwanska .
În duelurile directe cu Jankovic, Halep conduce cu 3-1, ultima victorie fiind înregistrată în optimile Australian Open din acest an, scor 6-4, 2-6, 6-0. Cealaltă posibilă adversară, Radwanska, conduce cu 3-2 în bilanţul direct cu Halep, Simona impunându-se în ultima confruntare, în semifinalele turneului de la Doha de anul acesta, scor 7-5, 6-2.


Prin această victorie, Simona a câștigat un cec în valoare de 225.000 dolari şi 390 puncte WTA.

De la începutul săptămânii viitoare, Simona Halep va ocupa poziţia 5 sau 6 în clasamentul WTA, performanţă unică, fiind cea mai bună clasare a unei jucătoare de tenis din România, de la crearea acestuia. În octombrie 1997, Irina Spîrlea s-a clasat pe locul 7 WTA, record care a fost egalat la 24 februarie de Simona.
Simona Halep şi-a asigurat cel puţin poziţia a şasea în clasamentul mondial şi poate urca până pe cinci, dacă va avea acelaşi parcurs în turneul de la Indian Wells ca și Jankovic.


  

×