x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, în FINALĂ la Roland Garros

Simona Halep, în FINALĂ la Roland Garros

08 Iun 2017   •   21:08
Simona Halep, în FINALĂ la Roland Garros

Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliskova cu scorul de 6-4 3-6 6-3 și s-a calificat în finala de la Roland Garros.

Halep (25 ani), a treia favorită a competiţiei pariziene, va juca a doua sa finală la Roland Garros, după cea pierdută în 2014 în faţa rusoaicei Maria Şarapova. Halep, care va disputa în ultimul act contra letonei Jelena Ostapenko, mai are semifinale de Grand Slam la Wimbledon (2014) şi US Open (2015).

Chiar dacă nu a făcut cel mai bun meci al său cu Pliskova, Halep a reuşit să se impună după exact două ore de joc.

Pliskova a luat primul ghem al partidei, dar apoi Simona a restabilit egalitatea şi a reuşit break-ul după un ghem cu două duble greşeli ale cehoaicei (2-1). Meciul a fost strâns în continuare, Halep desprinzându-se la 3-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut apoi o minge de 4-1, dar Pliskova a reuşit să se apropie la 3-2. S-a mers cu serviciul în continuare şi Simona a încheiat setul cu 6-4, în 43 de minute, după ce ratase două mingi de set la 5-3.

În actul secund, Pliskova a fost mai agresivă, iar Halep nu a reuşit să ţină ritmul aşa de bine. Pliskova a condus cu 1-0 şi 2-1, Halep a egalat de fiecare dată, dar apoi echilibrul fragil s-a rupt, cehoaica a luat un ghem la zero şi apoi a făcut break-ul (2-4). Halep a ratat trei oportunităţi de break şi şansa de a reveni în set, iar Pliskova a făcut 5-2, adjudecându-şi setul cu 6-3.

În decisiv, Halep a părut mai decisă, a condus cu 1-0, apoi a avut o minge de break, nefructificată, a avut 2-1 şi în sfârşit a câştigat contra serviciului (3-1), detaşându-se la 4-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut o şansă de 5-1, dar a ratat-o, iar apoi Pliskova a reuşit să o contreze şi să se apropie la 4-3. Karolina a servit pentru 4-4, dar românca a reuşit break-ul, iar apoi a încheiat setul cu 6-3.

Românca va juca în finală cu Jelena Ostapenko, care a trecut de Timea Bacsinzky.

×
Subiecte în articol: simona halep Roland Garros