x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, învinsă de Şarapova în finala de la Madrid

Simona Halep, învinsă de Şarapova în finala de la Madrid

11 Mai 2014   •   20:03
Simona Halep, învinsă de Şarapova în finala de la Madrid
Sursa foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Mediafax Foto

După ce a pierdut primul set în 29 de minute, Şarapova a realizat că n-a ieşit pe zgura arenei Manolo Santana din Madrid pentru o defilare de modă sau o baie de soare.
Halep a fost devastatoare, lucru evidenţiat şi de scorul mingilor câştigătoare, 29-15. Succesul său s-a datorat unui prim serviciu care a intrat perfect şi jocului de pe linia de fund a terenului, ce a exprimat siguranţă şi forţă.

În seturile doi şi trei, în ciuda eforturilor Simonei de a rămâne în meci, experienţa de concurs a Şarapovei a fost decisivă.
Acest lucru s-a simţit din modul în care rusoaica a reuşit să se concentreze, să-şi dozeze efortul şi chiar şi în micile hachiţe făcute la contestarea mingiilor.
Şarapova s-a impus cu 2-1 la seturi, 1-6, 6-2, 6-3, după o oră şi 57 de minute de joc.

"Am jucat foarte bine aici, iar acest turneu înseamnă enorm pentru mine. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, echipei mele, dar şi familiei. Mulţumesc şi fanilor care m-au încurajat în această săptămînă.
Nu sînt tristă pentru că am pierdut, ci sunt tristă că această săptămînă minunată s-a terminat. Vreau să revin şi anul viitor la Madrid şi să fac un turneu bun", a spus Simona Halep la finalul partidei.

Halep a demonstrat că mai are nevoie de acumulare, şi la nivelul jocului din teren şi la nivel psihic, dar asta nu ne împiedică să o onorăm de pe acum ca pe o mare campionaă şi să remarcăm faptul că o parte din drumurile şi visele multor copii care pleacă spre antrenament cu o rachetă pe umăr sunt deschise chiar de ea...

Halep va primi un cec de 342.600 euro şi 650 de puncte WTA, în timp ce Şarapova va fi recompensată cu 698.720 euro şi 1.000 puncte WTA.
Simona Halep este a patra favorită a turneului WTA de la Roma, care debutează luni, şi în care va juca direct în turul secund cu învingătoarea dintre americancele Madison Keys şi Alison Riske.

×
Subiecte în articol: simona halep