x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep joacă azi pentru un loc în optimile US Open. Românca o întâlneşte pe croata Mirjana Lucici-Baroni

Simona Halep joacă azi pentru un loc în optimile US Open. Românca o întâlneşte pe croata Mirjana Lucici-Baroni

29 Aug 2014   •   10:03
Simona Halep joacă azi pentru un loc în optimile US Open. Românca o întâlneşte pe croata Mirjana Lucici-Baroni

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, evoluează azi în turul 3 al ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open, fază a competiţiei în care o va avea ca adversară pe croata Mirjana Lucic-Baroni. Toate celelalte reprezentante ale ţării noastre în proba feminină de simplu de la Flushing Meadows - Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea - s-au oprit în turul 2.

Simona Halep se află la un meci distanţă de a-şi egala performanţa din 2013, optimi de finală, care este şi cel mai bun rezultat al româncei la turneul de la New York. Pentru a face acest lucru, ea trebuie să treacă vineri de Mirjana Lucici-Baroni, o croată în vârstă de 32 de ani, care vine din calificări după ce a învins-o pe Garbien Muguruza.

"Mirjana a fost o junioară ce promitea multe. La 14 ani a câştigat titlul la US Open la juniori şi se întrezărea o carieră prodigioasă. Însă, Mirjana a fost un copil care a suferit mult. Bătăile erau la ordinea zilei în viaţa ei. Tatăl său, Marinko, era un tiran. De câte ori pierdea un meci, primea o corecţie. Primul abuz pe care şi-l aminteşte s-a întîmplat la cinci ani", scrie GSP.ro, care amintește faptul că, la 14 ani, după o semfinală pierdută la Milano, când s-a întors acasă, tatăl său a băgat-o în cadă şi a bătut-o timp de patruzeci de minute.

În 1998, Mirjana a reuşit să fugă de acasă şi împreună cu mama şi fraţii săi a plecat în America. Un an mai târziu avea să ajungă în semifinale la Wimbledon, iar acum e locul 121 în lume.

×