x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

15 Iul 2016   •   22:47
Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro
Sursa foto: Facebook.com

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, a anunţat, vineri, într-o postare pe Facebook, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din cauza pericolului constituit de virusul Zika.

''Regret să vă anunţ că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika'', afirmă Halep (24 ani), în reţeaua de socializare.

''După numeroase discuţii cu medici şi familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă şi pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis.
Ştiu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important şi regret cu adevărat circumstanţele. Sper ca şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanţilor, în special delegaţiei noastre. Voi continua să joc şi să reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, aşa cum fac şi acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open'', a mai spus Simona Halep.

Halep s-a referit prima oară la o posibilă neparticipare a sa la JO 2016 în timpul turneului de la Wimbledon, când şi-a manifestat temerile legate de virusul Zika.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii au concluzionat că infecţiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fătului, care se caracterizează printr-un cap mic al copilului şi duce la serioase probleme de dezvoltare, precizează Reuters.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat că există un consens ştiinţific asupra faptului că Zika poate cauza Guillain-Barre, un sindrom neurologic rar, care poate provoca paralizie temporară la adulţi.

Halep a participat la JO 2012, la Londra, dar a fost învinsă în primul tur la simplu cu 6-4, 6-2 de kazaha Iaroslava Şvedova. Şapte români erau calificaţi pentru turneul de tenis de la Rio, Simona Halep - simplu, Irina Begu, Monica Niculescu - simplu şi dublu, Horia Tecău şi Florin Mergea - dublu, Andreea Mitu şi Raluca Olaru - dublu. Prin retragerea Simonei Halep, una dintre pretendente la medalii la JO 2016 (simplu şi chiar dublu mixt, alături de Horia Tecău), delegaţia României pentru Rio numără 103 sportivi calificaţi.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: simona halep Simona Halep