x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep ratează locul 1 WTA și este eliminată de la Wimbledon

Simona Halep ratează locul 1 WTA și este eliminată de la Wimbledon

11 Iul 2017   •   20:59
Simona Halep ratează locul 1 WTA și este eliminată de la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon şi, totodată, şansa de a deveni numărul unu mondial, marţi, după ce a fost învinsă de britanica Johanna Konta cu 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4, în sferturile de finală ale celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului.

Halep, numărul doi mondial şi a doua favorită, nu reuşeşte să urce pe primul loc în clasamentul mondial pentru a treia oară în ultimele luni, după ce a ratat această oportunitate la Roland Garros şi Eastbourne, luna trecută.

Românca a fost aproape de victorie în sfertul cu Konta, dar în cele din urmă sa înclinat după două ore şi 38 de minute. Halep şi-a egalat performanţa de anul trecut de la All England Club, însă cel mai bun rezultat al său la Wimbledon rămâne semifinala din 2014.

Halep (25 ani) a început excelent meciul şi a condus cu 3-0 şi 4-1, dar apoi Konta (26 ani, 7 WTA) a reuşit să revină şi să egaleze, 4-4. Meciul a ajuns în tie break (6-6), unde românca a dominat jocul şi s-a impus cu 7-2.

În setul secund, s-a mers cap la cap până la 6-6, iar în tie break, Halep a avut o mare şansă de a încheia conturile, conducând cu 5-4 şi având două servicii, dar le-a pierdut pe amândouă, iar apoi Konta a luat setul (7-5) şi a restabilit egalitatea la seturi, 1-1.

În decisiv, Halep a avut o minge de 2-0 pe serviciul britanicei, dar aceasta a reuşit să egaleze, 1-1, iar la 2-2 a făcut un break ce s-a dovedit a fi decisiv. Konta s-a desprins la 4-2 şi şi şi-a păstrat acest avantaj până în finalul setului, câştigat cu 6-4.

Halep a reuşit 4 aşi în acest meci, iar Konta 3, fiecare având câte 3 duble greşeli. Românca şi-a creat două mingi de break, din care a fructificat una, iar Konta a avut 8, transformând două. La capitolul winners, Konta a dominat categoric, cu 48-26, dar a avut şi multe erori neforţate, 36-7.

Simona Halep şi Johanna Konta erau la egalitate, 2-2, în meciurile directe. Halep s-a impus cel mai recent, cu 6-1, 6-3, în Fed Cup, pe 23 aprilie, la Mamaia. Halep a pierdut ambele meciuri directe din circuitul WTA cu Konta, care s-a impus în 2015 la Wuhan, în optimi, cu 6-3, 3-6, 7-5, şi anul acesta, la Miami, în sferturi, cu 3-6, 7-6 (7), 6-2. În 2014, în Fed Cup, la Budapesta, Halep câştiga cu 6-1, 6-4. Cele două au mai disputat anul acesta un meci demonstrativ, la turneul Tie Break Tens, unde Halep s-a impus cu 10-2.

Halep va primi un cec de 275.000 lire sterline şi 430 de puncte WTA.

Dacă Halep ajungea în semifinale la Wimbledon, ea îşi va asigura locul unu mondial. Cum a pierdut, Karolina Pliskova (3 WTA) este cea care va urca pe prima poziţie în clasamentul WTA dat publicităţii luni.

Konta, care va juca în penultimul act cu americanca Venus Williams, devine prima britanică după Virginia Wade (1978) calificată în semifinale la Wimbledon.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Simona Halep