x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Beijing

Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Beijing

06 Oct 2017   •   08:53
Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Beijing

Simona Halep merge în semifinale după un succes la indigo faţă de cel reuşit de Kasatkina în urmă cu o săptămână la Wuhan. Atunci a fost 6-2, 6-1 pentru Kasatkina, acum Halep s-a impus la acelaşi scor. Rusoaica a avut 33 de greşeli neforţate.

Halep (26 ani), a doua favorită a turneului, s-a impus în doar 69 de minute şi şi-a luat revanşa după ce a pierdut cu acelaşi scor întâlnirea disputată săptămâna trecută la Wuhan.

Ambele jucătoare au avut probleme la serviciu în debutul întâlnirii, iar primele trei ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri. Halep a fost prima care şi-a făcut serviciul şi s-a desprins la 3-1, iar apoi scorul a luat proporţii şi a devenit 5-1. Kasatkina a reuşit şi ea să îşi facă serviciul, pentru 5-2, dar Halep a încheiat setul, cu 6-2, după 35 de minute.

Kasatkina a luat primul ghem din actul secund, dar Halep a restabilit egalitatea şi apoi a făcut un prim break. Românca s-a desprins la 4-1, iar al acest scor a avut un moment de cumpănă, fiind nevoită să salveze trei mingi de break, pentru ca apoi să facă totuşi 5-1, încheind cu un break la zero (6-1).

Deşi a avut procentaj redus la primul serviciu în teren (55%), Halep a fost mai bună pe ambele sale servicii faţă de rusoaică (62%-40% la primul, 54%-22% la al doilea). Halep a avut mai multe mingi direct câştigătoare (19-6) şi mai puţine erori neforţate (21-33), Kasatkina făcând şi 6 duble greşeli (Simona doar una).

Halep are acum 3-1 în meciurile directe cu Kasatkina, pe care a mai învins-o în 2016 la Miami în turul secund, cu 6-3, 7-5, şi anul acesta în turul al treilea la Roland Garros, cu 6-0, 7-5.

Simona Halep, la cea mai bună performanţă a sa la Beijing, şi-a asigurat un cec de 310.455 dolari şi 390 de puncte WTA. În penultimul act, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre Sorana Cîrstea şi letona Jelena Ostapenko.

×
Subiecte în articol: simona halep