x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Sankt Petersburg

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Sankt Petersburg

01 Feb 2017   •   13:36
Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Sankt Petersburg

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, după ce a învins-o pe croata Ana Konjuh cu 6-4, 7-6 (2). 

Halep (26 ani, numărul patru mondial), intrată direct în optimile de finală ale competiţiei, s-a impus într-o oră şi 37 de minute în faţa unei jucătoare de 19 ani, care ocupă locul 39 mondial şi care a trecut în primul tur de Monica Niculescu în trei seturi, cu 1-6, 6-3, 6-2. 

Simona Halep, care avea o singură victorie în trei meciuri jucate anul acesta, a început rău meciul, pierzând pe propriul serviciu ghemul inaugural. Românca şi-a revenit apoi şi a luat trei ghemuri la rând (3-1), dar Konjuh a echilibrat disputa (3-3). Halep a condus totuşi ostilităţile şi a luat serviciul la zero de două ori, iar la 5-4 a încheiat setul cu un break ''alb'', în 40 de minute. 

Setul secund a fost mult mai echilibrat, cele două jucătoare reuşind să se departajeze doar în tiebreak. Halep a început bine (1-0), dar apoi a pierdut trei jocuri la rând (1-3). A recuperat pasivul prin alte trei ghemuri consecutive (4-3) şi a obligat-o pe Konjuh să lupte mereu pentru egalare. Halep a ratat trei mingi de meci la 5-4 şi una la 6-5, dar s-a impus clar în tiebreak, cu 7-2. 

Fiecare jucătoare a reuşit câte 3 aşi, Halep a făcut 2 duble greşeli, Konjuh 5, croata a dominat la capitolul winners (34-23), dar a comis mai multe erori neforţate (30, faţă de 15 Halep). 

Halep şi-a asigurat 20.350 dolari şi 100 de puncte WTA, urmând să joace în sferturi cu învingătoarea dintre rusoaicele Natalia Vihlianţeva şi Daria Kasatkina, cap de serie numărul opt. 
www.agerpres.ro

×