x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep scrie istorie în tenisul românesc: începând de luni va fi numărul 5 mondial!

Simona Halep scrie istorie în tenisul românesc: începând de luni va fi numărul 5 mondial!

13 Mar 2014   •   09:06
Simona Halep scrie istorie în tenisul românesc: începând de luni va fi numărul 5 mondial!

Începând de luni, Simona Halep va ocupa locul 5 în clasamentul WTA, graţie calificării în semifinalele turneului de la Indian Wells. Nu este numai cea mai bună clasare a Simonei, care are asigurat un cec de 225.000 de dolari, ci este şi cel mai bun loc ocupat de o jucătoare română de tenis în ierarhia profesionistă.

Halep, care va juca în semifinalele turneului californian cu Agnieszka Radwanska, este una din cele trei românce care au reuşit să pătrundă în Top 10 WTA, precedentele fiind Virginia Ruzici (locul 8) şi Irina Spîrlea (locul 7, în octombrie 1997).

"Înseamnă mult pentru mine. Sunt cea mai bună româncă din istoria clasamentului WTA, dar ţelul meu este să câştig un turneu de Mare Şlem şi poate atunci voi fi cea mai bună, pentru că Virginia a câştigat turneul de la Roland Garros", a declarat Halep la aflarea veştii.

Victorioasă la Roland Garros în 1978, Virginia Ruzici este singura jucătoare română care a câştigat un titlu de Mare Şlem. Potrivit site-ului WTA, Ruzici a fost oarecum o sursă de inspiraţie pentru surorile Williams - Richard Williams, tatăl celebrelor jucătoare, declarând că a decis să mai facă doi copii când a văzut cecul primit de Ruzici după câştigarea unui turneu WTA.

"Am auzit, Virginia mi-a spus asta. Din cauza acestui lucru surorile Williams au început să joace tenis. E incredibil acest lucru. Sunt fericită că Virginia îmi este aproape, că e managerul meu - suntem împreună de şase ani. Cred că va fi managerul meu toată cariera", a comentat Halep.

Simona Halep a menţionat că primeşte tot mai multă atenţie oriunde se află: "Sunt recunoscută peste tot. Chiar şi în parcare. Am fost surprinsă - am vrut să parchez, nu aveam loc şi cineva a venit şi m-a lăsat să parchez în faţa hotelului. Toată lumea mă cunoaşte acum".

Cu toată această atenţie, Simona Halep rămâne o persoană cu picioarele pe pământ, notează site-ul WTA. "Sunt o fată normală, ca oricare alta, îmi place să fac cumpărături, să ascult muzică, să discut pe WhatsApp - nu îmi place să văd filme în camera mea pentru că nu pot sta concentrată două ore!", a mărturisit Halep.

"Am cumpărat ochelari de soare, pantofi, haine, dar nu foarte scumpe. Trebuie să am grijă de bani, pentru asta muncesc, nu?", a mai spus Halep, care a câştigat toate cele şapte titluri WTA din carieră în mai puţin de un an (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia - 2013, Doha - 2014).

×
Subiecte în articol: simona halep semifinale locul 5 wta