x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep va juca împotriva neozeelandezei Marina Erakovic

Simona Halep va juca împotriva neozeelandezei Marina Erakovic

27 Aug 2015   •   21:48
Simona Halep va juca împotriva neozeelandezei Marina Erakovic

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, desemnată cap de serie nr. 2, va juca împotriva neozeelandezei Marina Erakovic în primul tur al US Open, ultimul Grand Slam al anului, conform tragerii la sorţi care a avut loc joi la New York.

Halep, pentru care cea mai bună performanţă la Flushing Meadows a fost prezenţa în optimi la ediţia din 2013, va juca în premieră cu Erakovic (27 ani), numărul 99 în lume.

Pe partea ei de tablou, Simona Halep poate juca în tururile următoare cu franţuzoaica Alize Cornet, cap de serie 27, cu germanca Sabine Lisicki sau cu elveţianca Timea Bacsinszky, cap de serie 14.

Alexandra Dulgheru o va avea ca adversară în primul tur pe germanca Angelique Kerber, cap de serie 11, în timp ce Irina Camelia Begu, cap de serie 28, va debuta în compania Olgăi Govorţova din Belarus. Dulgheru (26 ani, 51 WTA) a pierdut singurul meci cu Kerber (11 WTA), jucătoarea de 27 de ani câştigând în 2010, la Beijing, în turul al doilea, cu 6-2, 6-1. Begu (25 ani, 28 WTA) a fost învinsă de două ori de Govorţova (27 ani, 69 WTA). Belarusa s-a impus anul trecut la s-Hertogenbosch, cu 6-3, 7-6 (9), în primul tur al calificărilor, şi anul acesta, la Toronto, în primul tur, cu 6-3, 7-6 (4).

Pe aceeaşi parte de tablou a Simonei Halep va juca şi Monica Niculescu, care înfruntă în primul tur o jucătoare din calificări.

Pe cealaltă parte de tablou, unde se regăsesc Serena Williams şi Maria Şarapova, Andreea Mitu o întâlneşte în turul inaugural pe cehoaica Tereza Smitkova. Mitu (23 ani), aflată pe locul 74 în lume, a fost învinsă se Smitkova (20 ani, 100 WTA) anul acesta, în primul tur la Nurnberg, cu 6-1, 3-6, 6-3.

Liderul mondial Serena Williams, care ţinteşte al patrulea titlu de Mare Şlem consecutiv, va juca în runda inaugurală cu rusoaica Vitalia Diatcenko, în timp ce Maria Şarapova, a treia favorită, va înfrunta o compatrioată, Daria Gavrilova.

×