x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep va susține o echipă de hochei pe gheață de juniori, anunță Ion Țiriac

Simona Halep va susține o echipă de hochei pe gheață de juniori, anunță Ion Țiriac

18 Aug 2017   •   15:28
Simona Halep va susține o echipă de hochei pe gheață de juniori, anunță Ion Țiriac

Jucătoarea de tenis Simona Halep va susţine financiar o echipă de hochei pe gheaţă de juniori, care îi va purta numele, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, Ion Ţiriac, cel care a construit la sfârşitul anului trecut un patinoar la Otopeni.

La acest patinoar au avut loc mai multe selecţii pentru copii, în urma cărora au fost formate pentru moment două echipe, susţinute de sponsori. În viitorul apropiat se vor mai crea încă două sau trei echipe, una urmând să fie susţinută de jucătoarea română de tenis.

"Sunt mândru şi fericit că după nici un an îi avem pe gheaţă pe aceşti copii care fac 4-5 antrenamente pe săptămână. I-am văzut acum şi am rămas stupefiat. Se vede că aceşti copii au un viitor în hochei. Sunt două echipe şi vom mai face. Aceste echipe sunt susţinute de sponsori. Iar pentru o raţiune pe care eu nu am înţeles-o, Simona Halep vrea echipa ei de hochei. Iar aceşti sponsori plătesc întreţinerea acestui patinoar. Echiparea unei întregi echipe nu te costă mai mult de 10.000 de euro, cu tot cu patine, apărători, crose şi aşa mai departe. Eu nu ştiu cum să le sărut mâinile acestor sponsori, pentru că acest patinoar costă pe an undeva la 6-700.000 de euro", a menţionat Ţiriac.

Fost jucător de hochei şi tenis, Ion Ţiriac a menţionat că doreşte să construiască tot la Otopeni, în apropierea patinoarului, o universitate cu un campus care să inclusă mai multe arene de sport, terenuri şi bazine. El a menţionat că pune la dispoziţie pentru acest proiect 100 de milioane de euro şi terenul, dar doreşte ca şi statul să se implice şi să investească "un mizilic de 150-200 de milioane de euro".

"Acest patinoar a costat 3,5 milioane de euro cu parking cu tot, dar fără teren, care era al meu. Dar statul are teren să facă ce vrea. Deci se poate. Problema este legea aceea de asociere public-privat, care trebuie să se facă. Dar e de discutat acum despre faimosul 'camp', despre universitatea pe care eu şi familia mea vrem să o facem aici. Banii noştri i-am pus de o parte, terenul l-am pus de o parte, ne mai trebuie un mizilic de 150-200 de milioane de euro (n.r. - de la stat). Că suta noastră de milioane am pus-o, dar trebuie să vină alături şi ţara, Guvernul, pentru că universitatea rămâne aici. Şi atunci facem un camp la fel ca în Statele Unite, pentru că în Europa sunt foarte puţine. Un camp cu patinoar, cu bazin olimpic, cu stadion, cu pistă de atletism, cu o sală de 3.500 de locuri, cu poligon de tir, cu 10 terenuri de baschet, cu 12 de volei, cu 30 de tenis dintre care 7 acoperite, cu cămin de 60 de locuri la tenis. Dacă eu am un pic de succes la Bruxelles, pentru că personal mă voi duce acolo, atunci în trei ani universitatea e aici", a adăugat Ţiriac.

Eduard Pană, primul jucător român de hochei inclus în International Ice Hockey Federation Hall of Fame, s-a ocupat alături de un grup de antrenori de selecţia copiilor la patinoarul din Otopeni. El a declarat că aceşti copii reprezintă viitorul hocheiului românesc. "Pe aceşti juniori i-am selecţionat din 136 de copii care la vremea respectivă nici nu ştiau să meargă pe asfalt. Dar încet-încet, cu profesionişti, am reuşit să avem aceste două echipe. Acum sunt 36, dintre care şi 14 fete, dar vor fi 46 pentru că se va alătura şi domnişoara Simona Halep. Îi mulţumim că se va alătura hocheiului pe gheaţă. Vom face şi echipa Simona Halep. Vor fi mai multe echipe aşadar, care vor avea asigurate gheaţa, echipamente şi restul", a adăugat Pană, fost secretar general al Federaţiei Române de Hochei.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: simona halep