x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sinaia: Azi începe Try to Fly Tour

Sinaia: Azi începe Try to Fly Tour

de Sorin Anghel    |    07 Feb 2009   •   00:00
Sinaia: Azi începe Try to Fly Tour

Luna februarie este una aparte pentru practicanţii de snowboard care iubesc free-style-ul. Astăzi începe la Sinaia, în Valea Dorului, Try to Fly Tour, eveniment organizat de Mountain Dew. Turneul va continua peste o săptămână în Poiana Braşov, la Cabana Postăvaru, ultima etapă fiind programată la Bucureşti, în Parcul Tineretului.



Toţi raiderii din ţară sunt invitaţi astăzi la Sinaia, în Valea Dorului, pentru a lua parte la prima etapă din cadrul Try to Fly Tour, cel mai tare turneu de snowboard al acestei ierni. Eve­ni­mentul este organizat de Mountain Dew, care pune la bătaie premii în bani, echipament şi o partidă de heliboardin în Munţii Făgăraş, alături de instructorii H2O.

Etapa a doua se va ţine fix la 14 fe­brua­rie, la Cabana Postăvaru din Poiana Bra­şov, un prilej numai bun să declare iu­bire veşnică zborului cu placa. Turneul se încheie la 21 februarie, la Bucureşti, prin­tre ghiocei şi zambiluţe, la intrarea în Parcul Tineretului de lângă Liceul "Gheor­ghe Şincai".

VALEA DORULUI E PENTRU PLĂCARI
Ca să intri în concurs trebuie să-ţi iei placa de snowboard, să te duci frumos la gară, unde urcă şi coboară, şi să iei trenul până la Sinaia. Acolo te aşteaptă gaşca de la H20, care d-abia aşteaptă să-ţi admire cele mai tari trickuri. Organizatorii au pre­gătit încă de ieri rampele pentru sări­turi şi salteaua gonflabilă pentru ateriza­re.

După cele trei etape, cel care va strân­ge cele mai multe puncte din partea ju­riu­lui format din Ciprian Popescu şi Tu­dor Cristea va avea ocazia să-şi dove­deas­că talentului pe cele mai sălbatice văi din Făgăraş. Concursul are două secţiuni se­pa­rate. Una pentru raiderii profesionişti, alta pentru amatori. Există şi trei premii speciale: Best Babe, Best Skier şi Best Youngblood.

Săptămâna viitoare, în­ce­pând de marţi, 10 februarie, tabăra Moun­tain Dew se mută în Poiana Braşov, la Cabana Postăvaru, acolo unde va avea loc Try to Fly Camp, sfârşitul stagiului fiind marcat de cea de-a doua etapă a tur­neu­lui. Ieri, la Sinaia, vremea a fost excelentă pentru sporturile de iarnă, iar pârtiile s-au prezentat foarte bine. Din păcate, turiştii au fost nemulţumiţi de coada care s-a format la telescaunul din Valea Dorului. Câţiva împătimiţi au preferat să se dea pe Scândurari, acolo unde a func­ţio­nat şi teleschiul.








×