x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Linz

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Linz

13 Oct 2017   •   06:06
Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Linz

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, joi seara, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a întrecut-o pe rusoaica Natalia Vihlianţeva, cu 7-6 (14), 6-4.

Cîrstea (27 ani, 37 WTA), a cincea favorită a competiţiei, s-a impus după două ore şi 11 minute de joc în faţa rusoaicei de 20 de ani, aflată pe locul 69 în lume.

Sorana a reuşit 9 aşi în acest meci, faţă de doar unul realizat de Vihlianţeva, ambele jucătoare având câte 2 duble greşeli.

Cîrstea a salvat nu mai puţin de cinci mingi de set în tiebreak-ul primului act, câştigat cu 16-14. În setul secund, rusoaica a luat primul ghem, iar apoi românca s-a desprins la 4-1. Vihlianţeva a redus ecartul, la 4-3, dar Cîrstea şi-a fructificat avantajul break-ului şi s-a impus cu 6-4.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 4.758 euro şi 60 de puncte WTA, urmând să joace vineri, în sferturi, cu principala favorită, Magdalena Rybarikova (Slovacia), care a trecut de Carina Witthoeft (Germania), cu 7-6 (4), 6-3.

Cîrstea a câştigat singurul meci cu Rybarikova, în 2008, în semifinale la Taşkent, când adversara a abandonat după ce a pierdut primul set cu 3-6.

Tot vineri, Mihaela Buzărnescu, venită din calificări, o va înfrunta în sferturi pe elveţianca Belinda Bencic.

Alte rezultate înregistrate joi în optimi:
Viktorija Golubic (Elveţia) - Viktoria Tomova (Bulgaria) 4-6, 6-4, 6-1
Johanna Larsson (Suedia) - Varvara Lepchenko (SUA) 6-2, 6-3
Barbora Strycova (Cehia/N. 2) - Jana Fett (Croaţia) 2-6, 6-3, 6-3
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: sorana cîrstea