x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea s-a oprit în sferturi la Beijing

Sorana Cîrstea s-a oprit în sferturi la Beijing

06 Oct 2017   •   12:12
Sorana Cîrstea s-a oprit în sferturi la Beijing

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko, în două seturi, cu 6-4, 6-4, vineri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari.

Cîrstea (27 ani, 44 WTA) s-a înclinat în faţa numărului opt mondial (20 ani) după o oră şi 24 de minute.

Primele trei ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri, iar apoi Ostapenko s-a desprins la 4-1. Au urmat alte trei break-uri, dar în cele din urmă letona s-a impus cu 6-4.

În setul secund, Sorana a început bine şi a condus cu 1-0, dar apoi Ostapenko a luat următoarele trei ghemuri (1-3). Românca a revenit şi a egalat, 3-3, dar apoi şi-a pierdut din nou serviciul, deşi a condus cu 40-0. Baltica şi-a adjudecat şi setul secund tot cu 6-4.

Cîrstea a suferit în special la serviciu având doar 47 de procente la punctele cu primul serviciu, faţă de 68 Ostapenko. Letona a comis nu mai puţin de 7 duble greşeli în acest meci.

Jelena Ostapenko şi Sorana Cîrstea s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul profesionist, anul acesta, în turul al doilea al Openului Statelor Unite, reprezentanta Letoniei impunându-se în două seturi simetrice: 6-4, 6-4. Cîrstea a făcut pereche cu Ostapenko la dublu atât la Seul, unde cele două au pierdut în sferturile de finală, cât şi la Beijing, unde au pierdut în primul tur în faţa cuplului Monica Niculescu/Su-Wei Hsieh.

Cîrstea va primi un cec de 149.138 dolari şi 215 puncte WTA pentru participare.

În semifinale, Ostapenko o va întâlni pe Simona Halep (26 ani, numărul doi mondial), pe care a învins-o anul acesta în dramatica finală de la Roland Garros, cu 4-6, 6-4, 6-3.
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: sorana cîrstea