x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sportivii români au obţinut un argint şi un bronz în Cupa Europei la bob şi un bronz în Cupa Naţiunilor la sanie

Sportivii români au obţinut un argint şi un bronz în Cupa Europei la bob şi un bronz în Cupa Naţiunilor la sanie

15 Dec 2017   •   20:28
Sportivii români au obţinut un argint şi un bronz în Cupa Europei la bob şi un bronz în Cupa Naţiunilor la sanie

Sportivii români au obţinut o medalie de argint şi una de bronz în Cupa Europei la bob şi una de bronz în Cupa Naţiunilor la sanie, a anunţat vineri Federaţia Română de Bob şi Sanie într-un comunicat.


Pe pârtia olimpică din La Plagne (Franţa), în Cupa Europei la Bob, echipajul feminin format din Maria Constantin şi Florentina Iusco a ocupat locul doi, cu un timp total de 2min04sec31/100, diferenţa de primele clasate, respectiv Christin Senkel şi Leonie Fiebig din Germania, fiind de doar 0.99 de sutimi. La startul competiţiei au fost prezente 9 echipaje.

Tot la Plagne, echipajul alcătuit din Mihai Tentea şi Ciprian Nicolae Daroczi a obţinut medalia de bronz. Ei au terminat cu timpul total de 2:01.48, fiind devansaţi de două echipaje din Germania.

Medalie de bronz a obţinut şi sportiva Raluca Strămăturaru la sanie feminin în cadrul Cupei Naţiunilor, competiţie ce s-a desfăşurat în New York pe pârtia din Lake Placid. Ea a fost devansată de Andrea Votter (Italia) şi Ulla Zirne (Letonia).

Sportivii români au depăşit astfel ţări cu tradiţie în aceste ramuri, rezultatele lor fiind rodul muncii depuse alături de antrenorii care i-au pregătit intens zi de zi înainte de a începe sezonul de iarnă.

Aceste performanţe le-au adus sportivilor puncte valoroase în cursa de calificare pentru Jocurile Olimpice 2018 de la PyeongChang (9-25 februarie).
AGERPRES

×