x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tecău şi Rojer, în semifinale la Australian Open!

Tecău şi Rojer, în semifinale la Australian Open!

28 Ian 2015   •   08:17
Tecău şi Rojer, în semifinale la Australian Open!
Sursa foto: atpworldtour.com

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 6, a acces în semifinale la Australian Open, după ce a trecut de perechea Florin Mergea/Dominic Inglot cu scorul de 6-4, 7-6(3), la capătul unei partide de o oră și 24 de minute.

Învingătorii și-au asigurat astfel 720 de puncte și 142.500 de dolari australieni, în timp ce învinșii au fost premiați cu 360 de puncte și 71.000 de dolari australieni.

Pentru un loc în finală, cuplul româno-olandez va juca împotriva italienilor Simone Bolelli / Fabio Fognini, care au trecut în ”sferturi” de Pablo Cuevas (Argentina) / David Marrero (Spania), scor 7-6(5), 7-6(5).

Horia Tecău se află pentru a șaptea oară la Australian Open, iar cel mai bun rezultat a fost reușit în 2012, când a ajuns până în semifinale, alături de suedezul Robert Lindstedt (au fost învinși de liderii mondiali, frații Bob și Mike Bryan). Constănțeanul de 30 de ani mai avea o singură calificare în ”optimi” la Australian Open, la prima sa participare, în 2009, alături de Andrei Pavel, când au fost învinși de polonezii Mariusz Fyrstenberg și Marcin Matkowski, scor 2-6, 2-6.

În turneele de Grand Slam, Horia Tecău mai are în palmares trei finale consecutive la Wimbledon (2010 - 2012), alături de suedezul Robert Lindstedt, toate pierdute. La US Open și la Roland Garros, cele mai bune rezultate au fost sferturile de finală, în 2011.

×