x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis: Meciul România - Luxemburg, din Cupa Davis, va avea loc la Piatra Neamţ

Tenis: Meciul România - Luxemburg, din Cupa Davis, va avea loc la Piatra Neamţ

12 Dec 2017   •   13:17
Tenis: Meciul România - Luxemburg, din Cupa Davis, va avea loc la Piatra Neamţ

Meciul dintre echipele masculine ale României şi Luxemburgului, din primul tur al Grupei II, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, va avea loc în perioada 3-4 februarie la Piatra Neamţ, a anunţat Federaţia Română de Tenis, marţi, într-un comunicat remis AGERPRES. 

''După consultări cu componenţii echipei României şi după întâlniri cu autorităţile locale, care s-au arătat dornice să se implice alături de FRT în organizarea acestui eveniment, s-a decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ'', precizează comunicatul, menţionând că suprafaţa de joc va fi stabilită ulterior. 

La mijlocul lunii trecute, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, şi vicepreşedintele Răzvan Itu au mers la Piatra Neamţ pentru a discuta cu autorităţile locale posibilitatea ca întâlnirea dintre echipele României şi Luxemburgului să aibă loc în această localitate. 

România va juca în premieră cu echipa Luxemburgului. 

La sfârşitul lunii octombrie, România a fost învinsă de Israel cu 5-0 la Ramat Hasharon, în meci de baraj pentru menţinerea în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Fără jucători de bază ca Marius Copil, Horia Tecău sau Florin Mergea, România a retrogradat după 24 de ani din Grupa I în Grupa a II-a (al treilea eşalon mondial). 

Cel mai cunoscut tenisman luxemburghez este Gilles Muller, care ocupă locul 25 în clasamentul mondial de simplu. 
 

×