x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis: Mihaela Buzărnescu, învinsă în finala turneului WTA de la Praga

Tenis: Mihaela Buzărnescu, învinsă în finala turneului WTA de la Praga

05 Mai 2018   •   14:50
Tenis: Mihaela Buzărnescu, învinsă în finala turneului WTA de la Praga

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de cehoaica Petra Kvitova, cu 4-6, 6-2, 6-3, sâmbătă, în finala turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

 

Buzărnescu a pierdut şi finala de dublu la Praga, vineri, când ea şi belarusa Lidia Morozova au fost întrecute de cuplul Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia), cu 6-4, 6-2.

Buzărnescu, desemnată cap de serie numărul 7 la Praga (37 WTA), care vineri a împlinit vârsta de 30 de ani, s-a înclinat sâmbătă în faţa favoritei numărul doi, Petra Kvitova (28 ani, 10 WTA), după două ore şi 17 minute. Aceasta a fost a doua sa finală WTA din carieră, după cea disputată la Hobart, la începutul acestui an şi pierdută în faţa belgiencei Elise Mertens.

Kvitova a început excelent meciul şi a condus cu 3-0 şi 4-1, dar Buzărnescu a avut o revenire formidabilă şi a reuşit să întoarcă jocul, să profite de erorile cehoaicei şi să câştige primul set cu 6-4.

În actul secund, favorita gazdelor a greşit mai puţin şi a dominat clar ostilităţile, impunându-se cu 6-2. În decisiv, Kvitova a reuşit un prim break la 2-1 în favoarea sa, iar apoi s-a desprins la 4-1. Buzărnescu a reuşit să îşi facă serviciul pentru 2-4 şi 3-5, dar Petra Kvitova, susţinută de spectatori, s-a impus cu 6-3.

Buzărnescu a avut un singur as, a comis 4 duble greşeli, a avut 19 winners şi 24 de erori neforţate, în timp ce Kvitova a reuşit 4 aşi, a comis 7 duble greşeli, a avut 26 de mingi direct câştigătoare şi 37 de greşeli neprovocate.

Românca va primi un cec de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA pentru finala de la simplu, dar şi 3.200 de dolari şi 180 de puncte WTA pentru finala de dublu. Buzărnescu va evolua la turneul de la Madrid, unde sorţii i-au rezerva o adversară valoroasă în prima rundă, rusoaica Maria Şarapova. AGERPRES

×