x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis: Nadal şi Muguruza, campionii mondiali ITF pe 2017

Tenis: Nadal şi Muguruza, campionii mondiali ITF pe 2017

08 Dec 2017   •   20:30
Tenis: Nadal şi Muguruza, campionii mondiali ITF pe 2017

Jucătorii spanioli Rafael Nadal şi Garbine Muguruza au fost desemnaţi campionii mondiali pe anul 2017 de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), potrivit site-ului oficial al acestui for.

Nadal, liderul clasamentului ATP, primeşte acest premiu pentru a treia oară, în timp ce pentru Muguruza, numărul doi WTA, este o premieră.

Este pentru prima oară de la americanii Pete Sampras şi Lindsay Davenport, în 1998, când câştigătorii premiilor ITF la masculin şi feminin provin din aceeaşi ţară.

Rafael Nadal a devenit astfel cel mai vârstnic campion mondial, la 31 de ani, după o revenire remarcabilă în acest an, în care a câştigat al zecelea său titlu la Roland Garros şi al treilea la US Open. A fost, de asemenea, finalist la Australian Open.

''Sunt foarte fericit să primesc acest premiu din partea ITF şi să fiu campion mondial în 2017. Sunt patru ani de când am terminat sezonul pe primul loc în clasamentul ATP şi e un sentiment special. O felicit şi pe Garbine pentru realizarea sa, un lucru extraordinar pentru ţara noastră'', a declarat Nadal.

Garbine Muguruza, aflată la doar 40 de puncte de liderul clasamentului WTA la finalul sezonului 2017, românca Simona Halep, este doar a doua jucătoare spaniolă care cucereşte titlul de campioană mondială ITF, după Arantxa Sanchez-Vicario în 1994. Anul acesta, Muguruza a câştigat turneul de la Wimbledon, iar apoi a luat şi titlul la Cincinnati, după o finală cu Simona Halep, fiind timp de câteva săptămâni pe locul întâi în clasamentul WTA, înainte de a fi detronată de Halep.

''Să devin campioană mondială ITF într-un an foarte competitiv este ceva extraordinar pentru mine, cu atât mai special cu cât Rafa a obţinut trofeul la masculin. Este un model pentru noi şi e un moment extraordinar pentru tenisul spaniol'', a spus Muguruza.

Preşedintele ITF, David Haggerty, a comentat şi el premiile acordate celor doi spanioli: ''Rafael Nadal şi Garbine Muguruza merită cu prisosinţă titlurile de campioni mondiale, fiind ambasadori extraordinari pentru ţara lor şi pentru sport. Într-un an cu performanţe remarcabile, atât din partea figurilor consacrate, cât şi a jucătorilor nou-veniţi, ambii au demonstrat calităţile lor de luptători, ieşind învingători''.

La primul lor sezon ca perechi, Lukasz Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Brazilia) şi Yun-Jan Chan (Taiwan)/Martina Hingis (Elveţia) au fost desemnate campioane mondiale la dublu.

Axel Geller (Argentina) şi Whitney Osuigwe (SUA) au fost desemnaţi campionii mondiali ITF la juniori.

Campionii mondiali vor intra în posesia premiilor la 2018 ITF World Champions Dinner, pe 5 iunie, la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Nadal şi Muguruza