x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tragere la sorți Australian Open: Djokovic debutează împotriva compatriotului Miomir Kecmanovic

Tragere la sorți Australian Open: Djokovic debutează împotriva compatriotului Miomir Kecmanovic

13 Ian 2022   •   09:10
Tragere la sorți Australian Open: Djokovic debutează împotriva compatriotului Miomir Kecmanovic
Sursa foto: antena3

Tragerea la sorți pentru tabloul masculin de la Grand Slam-ul Australiei l-a avut în continuare cap de serie pe Novak Djokovic. Acesta îl va întâlni în primul tur pe compatriotul său Miomir Kecmanovic. Turul doi poate aduce un potențial meci între favoritul local Kyrgios și rusul Medvedev.

Tragerea la sorți de la Australian Open a fost amânată cu o oră și 15 minute, fără ca organizatorii să fi oferit vreo explicație. Jurnaliștii australieni suspectau un anunț din partea premierului Scott Morrison referitor la situația lui Novak Djokovic. Acesta nu a făcut însă nici o referire în acest sens, la conferința de presă organizată înainte de debutul tragerii la sorți amânate.


În cele din urmă sorții au decis ca Novak Djokovic să se confrunte în runda inaugurală cu compatriotul său Miomir Kecmanovic, iar învingătorul va fi așteptat de Tommy Paul sau de un jucător din calificări, însă ministrul imigrației Alex Hawke ar putea în continuare lua decizia de a-l expulza pe sârb înainte de începerea turneului, săptămâna viitoare.

În acest caz, Rafael Nadal și Daniil Medvedev ar fi cap de afiș, iar cel din urmă, rusul ar putea ajunge să-l înfrunte pe Nick Kyrgios în turul al doilea.

Adversarul lui Rafael Nadal, va fi Marcos Giron, iar faptul că se află de aceeași parte cu Djokovic deschide posibilitatea ca cei doi membri ai așa-numitului "Big Three" să se confrunte în semifinale.

Alexander Zverev l-ar putea înfrunta pe Rafael Nadal înainte, în sferturile de finală, germanul urmând să înceapă împotriva lui Daniel Altmaier, înainte de a-l aștepta potențiali adersari precum John Millman sau Feliciano Lopez.

Andy Murray, care l-a eliminat pe Nikoloz Basilashvili la Wimbledon și l-a învins săptămâna trecută la Sydney, îl va înfrunta din nou în primul tur.

Alte întâlniri interesane din primul tur pot cele ale lui Brandon Nakashima, care îl înfruntă pe Matteo Berrettini, și care l-ar putea întâlni din nou pe Djokovic în ultimele etape.

Alex de Minaur îl va înfrunta pe Lorenzo Musetti, Cameron Norrie îl va avea adversar pe Sebastian Korda, iar Felix Auger-Aliassime își începe socotelile împotriva lui Emil Ruusuvuori, acestea fiind doar câteva dintre cele mai importante întâlniri din primul tur.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic