x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Umilinţă "cariocas"

Umilinţă "cariocas"

de Dragos Stoica    |    21 Aug 2008   •   00:00
Umilinţă "cariocas"

Reprezentativa olimpică a Braziliei a fost zdrobită de rivalii argentinieni cu 3-0, la capătul unei reprize secunde excelente reuşite de Riquelme&Co.

Reprezentativa olimpică a Braziliei a fost zdrobită de rivalii argentinieni cu 3-0, la capătul unei reprize secunde excelente reuşite de Riquelme&Co.

 
Rezultat mai puţin scontat în semifinala de marţi dintre Argentina şi Brazilia. După 0-0 la pauză, elevii antrenorului Sergio Batista au erupt în cel de-al doilea mitan, cînd au perforat de trei ori poarta adversarilor, trimiţînd acasă principala candidată la medalia olimpică.

 
SUPERIORI. Argentinienii au înscris prin Aguero, cu o dublă în minutele 53 şi 58, şi Riquelme, acesta stabilind în minutul 76 scorul final după tranformarea unei lovituri de pedeapsă. În cealaltă semifinală, reprezentativa Nigeriei a făcut instrucţie cu Belgia, pe care a depăşit-o cu 4-1, după golurile marcate de Adefemi (’17), Obasi (’59, ’72) şi Okonkwo (’78), în timp ce pentru învinşi a înscris Ciman (’88). Finala va avea loc sîmbătă, de la ora 7:00 dimineaţa (ora României), în timp ce finala mică, în care se vor întîlni Brazilia şi Belgia, a fost programată pentru vineri, ora 14:00. Comentînd victoria obţinută de reprezentativa ţării sale, fostul mare fotbalist Diego Armando Maradona s-a arătat surprins mai mult de prestaţia brazilienilor: "De mult timp nu am văzut echipa Braziliei atît de defensivă. Nu m-am gîndit deloc la faptul că ar putea cîştiga partida. Nici nu au reuşit să iasă din defensivă, nimeni nu l-a ajutat pe Ronaldinho, iar jocul lor nu a avut nici un fel de coerenţă", a declarat Maradona. După acest insucces, selecţionerul echipei olimpice a Braziliei, Carlos Dunga, care avea ca obiectiv cîştigarea medaliilor de aur, riscă să fie demis, urmînd să rămînă la prima reprezentativă.

 

La feminin, Brazilia – Germania

Eliminată în competiţia masculină, Brazilia păstrează totuşi şanse să cucerească azi prima poziţie la fotbal, dar la fete, unde reprezentantele "cariocas" s-au calificat în finală luni, după ce au depăşit Germania cu 4-1 (1-1), deşi nemţoaicele au condus cu 1-0. În ultimul act, adversara Braziliei va fi reprezenta­tiva SUA, care a depăşit în semifinale selecţionata Japoniei, cu scorul de 4-2 (2-1), partida urmînd să aibă loc astăzi, de la ora 16:00, urmînd ca înregistrarea să fie transmisă  de Eurosport, de la ora 19:30. Înaintea acestui joc, de la ora 13:00, Germania şi Japonia vor disputa finala mică a turneului.

×
Subiecte în articol: jo 2008