x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE Un celebru tenisman INTERZIS în Australia. Imunitatea naturală la COVID-19 nu este suficientă

UPDATE Un celebru tenisman INTERZIS în Australia. Imunitatea naturală la COVID-19 nu este suficientă

06 Ian 2022   •   08:57
UPDATE Un celebru tenisman INTERZIS în Australia. Imunitatea naturală la COVID-19 nu este suficientă
Sursa foto: Hepta

Tenismanul sârb Novak Djokovic nu a primit viza din partea autorităților australiene pentru a participa la Australian Open. 

El a fost interogat timp de 8 ore pe aeroportul din Melbourne și plasat în carantină la un hotel, în așteptarea expulzării. Deși Djokovic a argumentat că are imuntate naturală întrucât a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni, guvernul din acestă țară condiționază intrarea în țară de vaccinare.

Premierul australian Scott Morrison laudă modul în care autoritățile vamale au gestionat situația. 

În sprijinul său a intervenit președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, care a acuzat autoritățile australiene de hărțuire.

Federația australiană de tenis i-a permis anterior participarea la turneu, după ce a prezentat o scutire medicală de la vaccin, însă autoritățile nu îi acordă viză de ședere.

Tenismanul face apel în justiție împotriva deciziei autorităților din această țară. Instanța judecă astăzi cazul Djokovic.

ȘTIRE INIȚIALĂ Cel mai bun tenisman al lumii, Novak Djokovic, va participa la turneul Australian Open cu derogare medicală, transmite federația de tenis din această țară, citată de AFP. El nu a declarat dacă s-a vaccinat anti COVID-19 dar și-a exprimat dezcordul față de imunizarea obligatorie. 

''Djokovic a solicitat o derogare medicală care i-a fost acordată după un proces riguros, implicând două grupuri diferite de experţi medicali independenţi pentru a se vedea dacă îndeplineşte liniile directoare ale Grupului consultativ tehnic australian privind imunizarea. Novak Djokovic va participa la Australian Open '', arată federația. 

Acesta are 34 de ani și este pe locul 1 WTA.

''Au fost instituite protocoale echitabile şi independente pentru a evalua cererile de scutire medicală şi pentru a asigura un turneu sigur şi agreabil pentru fiecare'', a spus Craig Tiley, preşedintele Tennis Australia.

"Am petrecut o perioadă fantastică alături de cei dragi, în timpul vacanţei, iar astăzi mă îndrept spre Down Under (Australia) graţie unei derogări. Sunt gata să trăiesc şi să respir tenis în următoarele câteva săptămâni. Mulţumesc tuturor pentru sprijin", a scris pe Instagram.

 

×
Subiecte în articol: tenis novak djokovic australian open