x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi US Open 2016. Monica Niculescu, învingătoare în primul tur al probei de dublu

US Open 2016. Monica Niculescu, învingătoare în primul tur al probei de dublu

01 Sep 2016   •   08:29
US Open 2016. Monica Niculescu, învingătoare în primul tur al probei de dublu
Sursa foto: frt.ro

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi americanca Vania King, favoritele numărul zece, au învins perechea formată din americancele Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey., cu 6-2, 5-7, 7-5, miercuri, în primul tur al probei feminine de dublu la US Open, ultimul turneu de de Mare Şlem al anului.

Niculescu şi King, favoritele numărul 10 ale probei, s-au impus la capătul unui meci disputat, care a durat două ore şi 22 de minute.

Monica a jucat miercuri şi la simplu, trecând în turul al doilea de compatrioata sa Ana Bogdan cu 6-0, 6-1, după o oră şi 22 de minute.

Niculescu are drept cel mai bun rezultat al său la dublu optimile de finală la US Open, în 2009 şi 2010. Anul acesta nu a trecut de primul tur la Australian Open şi la Wimbledon, iar la Roland Garros nu a participat la dublu.

Monica (15 WTA la dublu) şi Vania (28 WTA la dublu), care au un titlu împreună anul acesta, la Shenzhen, şi-au asigurat un cec de 24.500 dolari şi 130 de puncte WTA, iar în turul secund vor juca împotriva gemenelor ucrainene Liudmila şi Nadia Kicenok, care au trecut cu 6-3, 6-2 de americancele Samantha Crawford şi Jessica Pegula.

Joi vor juca în primul tur la dublu româncele Irina Begu şi Raluca Olaru, contra cuplului Jelena Ostapenko (Letonia)/Andrea Petkovic (Germania).

Tot miercuri, în runda inaugurală perechea româno-sârbă Andreea Mitu/Aleksandra Krunic a fostîntrecută de cuplul Marina Erakovic (Noua Zeelandă)/Arantxa Parra Santonja (Spania) cu 2-6, 6-2, 6-0.
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: monica niculescu