x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi US Open 2016. Simona Halep o va întâlni pe Serena Williams, în sferturi. Când va avea loc meciul

US Open 2016. Simona Halep o va întâlni pe Serena Williams, în sferturi. Când va avea loc meciul

06 Sep 2016   •   12:00
US Open 2016. Simona Halep o va întâlni pe Serena Williams, în sferturi. Când va avea loc meciul
Sursa foto: Serena Williams şi Simona Halep (d)

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, liderul mondial, va fi, aşa cum era de aşteptat, adversara româncei Simona Halep în sferturile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, luni, în optimi, pe kazaha Iaroslava Şvedova, cu 6-2, 6-3.


Williams (34 ani), care câştigase şi primele patru confruntări cu Şvedova (28 ani, 52 WTA), s-a impus în doar 68 de minute în faţa jucătoarei antrenate de românul Victor Ioniţă.

Şvedova a reuşit cea mai bună performanţă a sa la US Open în proba de simplu, dar nu i-a putut rezistat Serenei, care a avut 11 aşi şi 27 de mingi direct câştigătoare. Kazaha a înregistrat 3 aşi, 5 duble greşeli, doar 11 ''winners'' şi 17 erori neforţate (13 pentru Serena).

Serena Williams, care are în palmares şase titluri la US Open, s-a oprit anul trecut în semifinale, la fel ca şi Simona Halep, ambele învinse de italience, americanca de Roberta Vinci, iar românca de Flavia Pennetta.

Serena, care a jucat finale anul acesta la Australian Open şi Roland Garros şi a câştigat titlul la Wimbledon, o conduce pe Simona Halep cu 7-1 la meciurile directe, singurul succes al reprezentantei noastre venind în 2014, la Turneul Campioanelor, în faza grupelor, cu un neverosimil 6-0, 6-2.

Anul acesta cele două s-au înfruntat în sferturi la Indian Wells, Serena impunându-se cu 6-4, 6-3. Serena este în mare formă la US Open, unde nu a pierdut maximum trei ghemuri pe set în cele patru tururi de până acum, dar fără a întâlni adversare de marcă (Ekaterina Makarova, Vania King, Johanna Larsson, Iaroslava Şvedova). Halep a trecut de Kristen Flipkens, Lucie Safarova, Timea Babos şi Carla Suarez Navarro, cedând un singur set, în faţa unguroaicei Babos.

În sferturi s-a calificat şi Karolina Pliskova (Cehia), cap de serie numărul zece, care a dispus de sora mai mare a Serenei, Venus Williams (36 ani), a şasea favorită, cu 4-6, 6-4, 7-6 (3), după un final dramatic, în care ambele jucătoare au salvat mingi de meci.

Pentru Pliskova este primul sfert de finală la un turneu de Mare Şlem, urmând să o înfrunte pe câştigătoarea dintre poloneza Agnieszka Radwanska, numărul 4 WTA, şi croata Ana Konjuh (92 WTA).

Venus viza un al 14-lea său sfert de finală al US Open în 18 participări, precum şi o posibilă semifinală cu sora sa Serena.

Organizatorii turneului au anunţat, prin intermediul site-ului oficial, că meciul a fost programat miercuri noapte, la ora 02:00, ora României.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: us open serena williams simona halep tenis wta