x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi US OPEN. Irina Begu a fost ELIMINATĂ, în trei seturi, din primul tur

US OPEN. Irina Begu a fost ELIMINATĂ, în trei seturi, din primul tur

01 Sep 2015   •   21:19
US OPEN. Irina Begu a fost ELIMINATĂ, în trei seturi, din primul tur
Sursa foto: Irina Begu / Foto: facebook.com/irinacamelia.begu

Jucătoarea română de tenis Irina Begu, cap de serie numărul 28, a fost învinsă, marţi, de belarusa Olga Govorţova, cu 6-1, 0-6, 7-6 (3), în runda inaugurală a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a avut 5-2 în setul decisiv la arenele Flushing Meadows din New York.

Begu (25 ani, 28 WTA) a început slab meciul şi a fost condusă cu 3-0, a reuşit să ia un ghem, iar apoi Govorţova a încheiat setul, cu 6-1, în 27 de minute. Situaţia s-a schimbat radical în setul secund, Irina dominând jocul şi câştigând setul la zero (6-0), în 29 de minute.

În decisiv, debutul a fost echilibrat, ambele jucătoare au avut şansa de a câştiga pe serviciul adversarei, dar românca a fost cea care s-a desprins, când scorul era 2-1, ajungând la 4-1. Fiecare şi-a făcut serviciul, dar la 5-2 Begu s-a relaxat prematur şi i-a permis adversarei să revină şi să egaleze (5-5). Cele două au ajuns în tiebreak, unde Govorţova a fost mai lucidă şi s-a impus cu 7-3.

Begu pierduse şi primele două confruntări cu Govorţova (27 ani, 68 WTA). Belarusa s-a impus anul trecut la s-Hertogenbosch, cu 6-3, 7-6 (9), în primul tur al calificărilor, şi anul acesta, la Toronto, în primul tur, cu 6-3, 7-6 (4).

Irina va primi un cec de 39.500 dolari şi 10 de puncte WTA.

×
Subiecte în articol: irina begu us open eliminare