x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Veste bună pentru Rapid, de la FIFA!

Veste bună pentru Rapid, de la FIFA!

30 Mai 2016   •   14:30
Veste bună pentru Rapid, de la FIFA!
Sursa foto: wikipedia.org

FIFA a anulat, luni, sancţiunea cu deducerea a şase puncte dictată clubului Rapid în urma datoriei către fostul său jucător Rhema Obed, iar gruparea giuleşteană obţine în acest mod promovarea directă în ediţia 2016-2017 a Ligii I, informează site-ul oficial a Federaţiei Române de Fotbal.


Clubul bucureştean va trebui totuşi să achite o penalitate sportivă de 7.500 de franci elveţieni şi cheltuieli de judecată în valoare de 2.000 de franci elveţieni.

"Luni, 30 mai 2016, pe adresa Federaţiei Române de Fotbal a sosit răspunsul final al FIFA în cazul Rhema Obed vs Rapid Bucureşti. În decizia oficială transmisă forului federal, FIFA a comunicat că, în urma analizării documentelor trimise de părţile implicate, sancţiunea de şase puncte aplicată clubului Rapid Bucureşti va fi anulată. Din decizia iniţială, clubul bucureştean a rămas cu amenda de 7.500 de franci elveţieni şi va trebui să achite cheltuieli de judecată de 2.000 de franci elveţieni", se menţionează pe site-ul oficial al FRF.

Ca urmare a deciziei FIFA, formaţia Rapid Bucureşti rămâne pe primul loc în clasamentul play-off-ului Ligii a a II-a, cu 44 de puncte, şi obţine promovarea directă în ediţia viitoare a Ligii I. Ocupanta locului doi Dunărea Călăraşi (41 de puncte) va disputa barajul ocupantelor poziţiilor secunde din cele două serii cu UTA Bătrâna Doamnă Arad. Câştigătoarea va întâlni formaţia FC Voluntari într-un baraj pentru participarea în Liga I, ediţia 2016-2017.

FRF a primit în urmă cu două săptămâni o adresă prin care FIFA a solicitat sancţionarea clubului Rapid din Liga a II-a cu deducerea a 6 puncte din clasament în urma datoriei de 57.000 de euro pe care o avea de achitat către fostul său jucător, englezul de origine nigeriană Rhema Obed. Ulterior, la 19 mai, conducerea clubului giuleştean a achitat datoria şi a solicitat FIFA renunţarea la depunctare.

În vârstă de 24 de ani, Obed s-a aflat în lotul echipei Rapid pentru puţin timp în sezonul 2013-2014, în care a evoluat 28 de minute în trei partide oficiale. El a jucat 15 minute în meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ (Cupa României), 6 minute cu Dacia Unirea Brăila (Liga a II-a) şi 7 minute cu FC Clinceni (Liga a II-a).

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: fifa rapid bucuresti depunctare