x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Vineri începe Karpatia Horse Trials pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti

Vineri începe Karpatia Horse Trials pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti

07 Oct 2015   •   18:39
Vineri începe Karpatia Horse Trials pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

În acest sfârşit de săptămână, pe celebrul Domeniu Cantacuzino din Floreşti, judeţul Prahova, are loc Karpatia Horse Trials, eveniment hipic internaţional aflat la a doua ediţie.

Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino va redeveni un spaţiu plin de viaţă, elegant şi autentic, destinat pasionaţilor de călărie, precum şi iubitorilor istoriei nobiliare din România, cuprinzând în program atât Concursul Complet Internaţional de echitaţie, cât şi evenimente conexe, precum paradă cu ogari şi expoziţie de maşini de epocă, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

După succesul impresionant înregistrat anul trecut, Karpatia Horse Trials revine cu a doua ediţie pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti, la 80 de kilometri de Bucureşti. Centrul Domeniului este palatul Micul Trianon, cândva o bijuterie arhitecturală, concepută de arhitectul I.D. Berindey. Pentru a-i restitui strălucirea de altădată, Fundaţia Cantacuzino Floreşti a organizat vara aceasta un concurs de idei destinat exclusiv arhitecţilor sau birourilor de profil, cu scopul selectării celor mai bune propuneri de intervenţie pentru restaurarea, punerea în valoare şi refuncţionalizarea palatului Micul Trianon. Câştigătorii vor fi anunţaţi anul acesta, la finalul competiţiei ecvestre.

''Succesul extraordinar de care s-a bucurat prima ediţie Karpatia Horse Trials în 2014 i-a încurajat pe toţi cei implicaţi să dezvolte acest proiect minunat. Anul acesta înregistrăm câteva premiere în echitaţia românească: CCI 3* - etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice - şi concurenţi din ţări care nu au ajuns niciodată în România cu caii personali. Aceştia vor călători zile în şir pentru a concura la Floreşti din ţări precum Marea Britanie, India, Belgia sau Spania. Suntem foarte încântaţi de această participare probabil unică în istoria echitaţiei româneşti, dar, în acelaşi timp, conştienţi de responsabilitatea pe care o avem faţă de aceşti concurenţi. Nu îţi permiţi să nu fii o gazdă bună atunci când invitaţii tăi străbat un drum atât de lung pentru a ajunge în România'', a declarat Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului.

''În privinţa parcursului de cross-country, pot spune fără să exagerez că stăm cu fruntea sus alături de orice alt eveniment de top din orice colţ al lumii. Am construit pentru această ediţie elemente deosebit de spectaculoase care îi vor ţine cu sufletul la gură pe spectatori. Am lucrat din greu la pregătirea acestui cocktail sport-entertainment-show-emoţii-adrenalină şi suntem siguri că toţi cei prezenţi vor fi încântaţi de ceea ce vor găsi aici'', adăugat directorul.

În privinţa accesului la acest eveniment, pe 9 octombrie accesul este liber, iar pe 10 şi 11 octombrie se face pe bază de bilet sau abonament, ce pot fi achiziţionate de la intrare sau online, pe site-ul www.bilete.ro şi de la punctele de vânzare bilete.ro. Copiii sub 10 ani au acces gratuit, însoţiţi de un adult.

Abonamentele şi biletele pot fi achiziţionate până la data de 8 octombrie. Un abonament costă 25 lei, iar un bilet de o zi - 15 lei. Biletele achiziţionate după data de 9 octombrie costă 20 lei, iar un abonament - 35 lei.

×
Subiecte în articol: hipism