x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tenis: Irina Begu a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova la Tianjin (WTA)

Tenis: Irina Begu a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova la Tianjin (WTA)

11 Oct 2017   •   12:51
Tenis: Irina Begu a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova la Tianjin (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova cu 6-4, 6-2, miercuri, în prima rundă a turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 426.750 dolari.

Şarapova (30 ani, 86 WTA), beneficiara unui wildcard, s-a impus într-o oră şi 22 de minute în faţa Irinei (27 ani, 57 WTA).

Irina Begu, cap de serie numărul 9, după retragerea principalei favorite, Caroline Garcia (Franţa), a reuşit un break la mijlocul primului set şi a condus cu 4-3, dar apoi a pierdut următoarele trei ghemuri şi Şarapova a luat primul set cu 6-4.

Rusoaica a început în forţă actul secund şi s-a desprins la 3-0, după care şi-a conservat avantajul până în finalul setului, câştigat cu 6-2, după un nou break.

Iniţial Begu trebuia să o înfrunte în primul tur pe belarusa Arina Sabalenka, dar retragerea Caroline Garcia a modificat tabloul şi i-a adus-o ca adversară pe Şarapova.

Şarapova câştigase şi primele două confruntări cu Begu, în 2012, în primul tur la Madrid, cu 6-0, 6-3, şi în 2015, în turul al treilea la Wimbledon, cu 6-4, 6-3.

Begu va primi pentru participare un cec de 3.026 dolari şi un punct WTA.

Românca va evolua şi în sferturile probei de dublu, alături de italianca Sara Errani, împotriva principalelor favorite, Katerina Bondarenko (Ucraina) şi Ala Kudriavţeva (Rusia).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: irina begu