x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tenis: Preşedintele COSR salută performanța Simonei Halep de a deveni numărul 1 mondial

Tenis: Preşedintele COSR salută performanța Simonei Halep de a deveni numărul 1 mondial

07 Oct 2017   •   15:15
Tenis: Preşedintele COSR salută performanța Simonei Halep de a deveni numărul 1 mondial

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a salutat performanţa reuşită de Simona Halep, care va deveni luni liderul clasamentului mondial în tenisul feminin (WTA), o premieră pentru o româncă.

''Este o mare victorie a Simonei şi a tenisului feminin românesc. Simona şi-a dorit să devină cea mai valoroasă jucătoare de tenis din lume, a avut şi alte ocazii pe care le-a ratat, dar cu tenacitate şi multă, multă muncă a reuşit să-şi împlinească visul. Simona Halep a devenit un simbol pentru sportul românesc şi un model demn de urmat pentru toţi românii. Felicitări Simona Halep pentru performanţa ta istorică, pentru seriozitatea cu care practici un sport atât de dur şi nu în ultimul rând pentru exemplul de viaţă pe care îl dai. Succes în finală! Hai România!'', a declarat Mihai Covaliu, aflat în Canada, la Montreal, alături delegaţia României prezentă la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică.

Simona Halep a câştigat sâmbătă cu 6-2, 6-4 în faţa letonei Jelena Ostapenko, la turneul feminin de tenis de la Beijing, luându-şi revanşa în faţa jucătoarei baltice după înfrângerea, cu 6-4, 4-6, 3-6, suferită în finala de la Roland Garros din acest an, iar de luni va fi prima româncă număr 1 în clasamentul WTA.

În sferturi de finala la China Open, Simona Halep a a reuşit o victorie memorabilă, cu 6-2, 6-2, în faţa Mariei Şarapova.

Simona Halep devine astfel cea de-a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei tenisului feminin mondial, în istoria de 44 de ani a WTA. Halep este al doilea român lider în tenisul mondial, după ce Ilie Năstase a fost lider ATP timp de 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974.

În acest sezon, Simona Halep a mai avut de trei ori şansa de a fi lider WTA, dar le-a ratat, în finala de la Roland Garros (unde a pierdut dramatic în faţa Jelenei Ostapenko), în sferturi la Wimbledon (cu Johanna Konta) şi în finala de la Cincinnati (cu Garbine Muguruza).

În finala turneului de la Beijing, Simona Halep o va întâlni pe câştigătoarea semifinalei dintre Petra Kvitova şi Caroline Garcia.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: simona halep