x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Stimate dle Marius Tuca,

Stimate dle Marius Tuca,

de Dorin Tudoran    |    24 Iul 2006   •   00:00

In speranta ca dreptul la replica a existat dintotdeauna la Jurnalul National si pentru a avea acces la e,l nu este nevoie sa asteptam pana la elaborarea, aprobarea si aplicarea codului deontologic al Trustului de presa Intact, va rog sa incercati publicarea raspunsului meu la scrisoarea deschisa pe care mi-a adresat-o luni, 17 iulie, dl Dan Voiculescu. Raspunsul include si o lamurire pentru dna Camelia Voiculescu, autoarea unei scrisori deschise catre dvs., text care se refera in buna masura la mine.

Cu multumiri si cu amaraciune ca am atras asupra dvs. si a redactorilor Jurnalului National o reactie unica in istoria presei libere romanesti, raman al dvs.,
Dorin Tudoran

Domnule
Dan Voiculescu,

Vineri, 14 iulie, am primit din partea dvs. un mesaj electronic in care ma felicitati pentru editorialul "Felix, Mircea si Dorin" publicat in Jurnalul National. Citez: "Dorine, te felicit pentru editorialul de astazi din Jurnalul National, care este cea mai clara dovada a faptului ca in Romania este democratie."/.../ "Cu bine, Dan".

Luni, 17 iulie, imi adresati o scrisoare deschisa in acelasi ziar, text pe care il incepeti astfel: "Am fost surprins luand cunostinta de comentariul insultator la adresa mea". Apoi calificati editorialul pentru care ma felicitaserati in urma cu trei zile drept un "atac" "descalificant". Nu-mi ramane decat sa va felicit si eu: pentru proverbiala dvs. consecventa.

Duminica, 16 iulie, primeam un al doilea mesaj electronic din parte-va, in care ma intrebati de ce sunt suparat pe dvs. Intrigat de dezinteresul meu initial fata de propunerea dvs., imi repetati invitatia de a va cauta, cand ma voi afla la Bucuresti, pentru a-mi arata niste documente. V-am raspuns pe larg si am promis: "Cand vin la Bucuresti, te caut si imi arati tot ce vrei". Asadar, cand in finalul scrisorii deschise mentionati "astept sa ma contactati pentru a va pune la dispozitie Dosarul meu de Securitate", comiteti un moft mediatic, caci aveati deja raspunsul meu.

Domnule Voiculescu,
Cand parintii isi imping copiii in razboaie, e semn rau. Desi azi imi sunteti mai strain decat un extraterestru, in numele anilor de adolescenta in care ni s-au incrucisat pasii, in amintirea celor doua saptamani cat ne-am revazut in 2004, pe cand am acceptat sa va ajut pe dvs. si pe colegii dvs. de partid cu un sfat, ba chiar si in numele celor 40 de ani (decembrie 1964 - mai 2004) in care nu am mai stiut nimic unul despre celalalt si nu ne-am mai intalnit vreodata, va rog sa nu ma siliti sa va "urechez" copilul in public. Daca as face-o, mi-ar cadea mana.

Luati-va copilul in brate, sarutati-l pe frunte si spuneti-i: "Fata tatii, fii cuminte!". Asigurati-o ca nu e nevoie sa imi ceara scuze, dar rugati-o sa ceara iertare, public, dlui Marius Tuca si echipei de la Jurnalul National. Nu uitati ca, in august 2004, mi-ati spus despre dl Marius Tuca: "Dorine, cu toate alea bune si ale rele, caracaleanul meu e un om de caracter".

O evaluare corecta. Cu un simplu amendament: caracaleanul nu e al dvs.; isi apartine. Cum tot asa, Jurnalul National e al Trustului Intact, dar fara dl Tuca nu ar fi existat. Daca nu mai aveti cum indrepta ce ati facut rau in viata - daca si cat veti fi facut, va priveste personal - nu daramati si ce ati facut bun.
Dorin Tudoran

P.S.

Doamna Camelia Voiculescu,

Din motivele mentionate in ultimul paragraf al raspunsului meu adresat tatalui dvs., nu voi comenta decat ceea ce cred ca e absolut necesar sa comentez in legatura cu scrisoarea deschisa pe care i-ati adresat-o dlui Marius Tuca joi, 20 iulie, text in care ii cereti eliminarea mea din grupul de colaboratori ai Jurnalului National.

Cererea dvs. este lovita de nulitate. Dupa citirea scrisorii deschise, adresate mie de tatal dvs., comunicasem deja conducerii Jurnalului National ca, dupa ce ii voi raspunde dlui Dan Voiculescu, imi incetez colaborarea.

Am mai fost dat afara de la gazeta. Autori: Elena si Nicolae Ceausescu. Daca ne gandim cum au evoluat lucrurile, se pare ca au avut mana proasta. Si cu mine, si cu altii. Iata, zic eu, un motiv suplimentar ca sa acceptati ca Dorin Tudoran a plecat de la Jurnalul National fiindca asa a hotarat el, nu dat afara de Camelia si Dan Voiculescu.

Nu uitati ca "Viata este darul lui Dumnezeu catre noi. Felul cum ne traim viata este darul nostru catre Dumnezeu". Va doresc o viata frumoasa si plina de reusite profesionale.
Dorin Tudoran
×
Subiecte în articol: editorial national voiculescu