x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Grimus cântă în Anglia

Grimus cântă în Anglia

de Alex Revenco    |    05 Aug 2010   •   00:00
Grimus cântă în Anglia

Bogdan Mezofi - voce, Vali Răuca - chitară, vocal, Cristian Csapo - chitară, Lehel Kiss - keyboards Titus Vădan - bass şi Tamás Adorjáni - tobe sunt din Cluj, cântă rock foarte bine, au personalitate şi au reuşit să impresioneze un producător din Marea Britanie.



Este vorba despre Adam Whittaker, care a declarat că "sound-ul Grimus e ca şi când Muse i-ar încinge la o horă pe The Killers". Cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, Grimus susţine un miniturneu în Anglia, prima apariţie urmând a avea loc poimâine, 7 august, în cadrul Festivalului Outside Inside. A doua zi, 8 august, va urma lansarea noului single în clubul Play din Reading, iar luni, 9 august, Grimus va susţine un show acustic la sediul ICR din Londra. Turneul se încheie marţi, 10 august, cu concertul din deschiderea trupei Does It Offend You, Yeah?. Un eveniment inedit (şi istoric, am putea spune, pentru o trupă rock din România) este invitaţia primită de la BBC, pentru a interpreta câteva piese live şi pentru un interviu acordat lui Jack Hepplewhite, în cadrul seriei de emisiuni BBC Introducing.

Iată ce a scris The Fly Magazine despre Eden, casa de producţie britanică unde Grimus îşi lansează noul disc single: "Înfiinţată de două personalităţi de calibru ale scenei muzicale britanice, Eden este o companie care şi-a lărgit orizonturile de activitate de la management, PR şi producţie muzicală, devenind recent şi casă de discuri. Eden îi va introduce pe românii de la Grimus pe piaţa muzicală din Marea Britanie, unde cu siguranţă se vor face remarcaţi cu ocazia turneului lor din luna august".

Noul single Grimus este intitulat "Started", a fost înregistrat în România, mixat în Anglia şi masterizat în Statele Unite.

×
Subiecte în articol: muzica