x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Grimus, şapte concerte în nouă zile

Grimus, şapte concerte în nouă zile

de Alex Revenco    |    21 Aug 2010   •   00:00
Grimus, şapte concerte în nouă zile

După miniturneul susţinut în Marea Britanie, pentru formaţia clujeană Grimus au urmat concertele de la Fân Fest şi Artmania, cu totul şapte concerte în nouă zile. "Lucru perfect normal de altfel, care ar trebui să constituie regula şi nu excepţia" este de părere - pe bună dreptate! Ernesto Bianchi, managerul trupei Grimus.



El i-a însoţit pe muzicienii români în aventura londoneză şi ne-a relatat - în exclusivitate - cele întâmplate. Sâmbătă, 7 august a fost concertul din Rising Sun Pub din Reading, un loc istoric de concerte live, a fost închis mai bine de un an de zile, iar Grimus a dat startul noii stagiuni concertistice. Intrare liberă, local plin, medie de vârstă a publicului peste 40 de ani, mulţi bikeri... A fost un public ce a dat clasă oricărui public de adolescenţi, s-a dansat în draci de la început până la bis!

Duminică 8 august - lansare single "Started" şi concert în Club Play din Reading. Club aflat într-un fost depozit reconvertit în: club, studio de înregistrări, săli de repetiţii, atelier de reparaţii scule. La 5 lire sterline intrarea, clubul a fost arhiplin, remarcabil pentru o zi de duminică spunea gazda, Sid Siddle. Luni 9 august - show acustic la Institutul Cultural Român din Londra, în superba sală "George Enescu", Lehel a fost foarte emoţionat să cânte la pianul Steinway ales de Dinu Lipatti. Foarte multă lume a răspuns invitaţiei lansate de ICR şi Eden Music: jurnalişti, radio pluggeri, reprezentanţi ai unor case de discuri, promoteri. Marţi 10 august - concert în Club Sub 89 din Reading în cadrul Festivalului Outside: Inside, în deschiderea eroilor locali Does It Offend You, Yeah -, 15 lire sterline intrarea.

Cu vreo zece zile în urmă, aici cântase Sepultura. Atmosferă excelentă, sunet impecabil. Începând de săptămâna care vine, noul single Grimus intră pe reţeaua BFBS Radio, deci se va auzi în 23 de ţări, începând cu Anglia, Germania, Olanda, Belgia dar şi locuri mai exotice precum Belize, Gibraltar sau... Insulele Falkland.

×
Subiecte în articol: muzica