x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Grimus se lansează în Marea Britanie

Grimus se lansează în Marea Britanie

de Alex Revenco    |    08 Aug 2010   •   00:00
Grimus se lansează în Marea Britanie

Trupa clujeană nu numai că susţine o serie de concerte în Regatul Unit, dar luni 9 august are loc lansarea primului single internaţional "Started" la casa de discuri britanică Eden Music. Avem de-a face cu un eveniment de excepţie, când rockul autohton atinge o culme, aceea de a fi "recunoscut" de ţara în care s-au născut Beatles , Rolling Stones, Pink Floyd etc.

Grimus şi muzica românească indie de calitate, pe harta muzicii internaţionale. Formată în 2005 la Cluj, Grimus îşi trage numele de la romanul de debut, cu acelaşi nume, al lui Salman Rushdie. Celebrul scriitor a devenit un fan al formaţiei după ce a urmărit concertul Grimus susţinut cu ocazia lansării de carte de la Teatrul Odeon din Capitală. Albumul de debut, "Panikon", a fost declarat "albumul anului 2008" în România şi nu mai puţin de patru piese de pe acesta ajung pe prima poziţie în topurile radio autohtone. Producătorul britanic Adam Whittaker i-a descoperit pe Grimus la începutul lui 2009 pe My Space. Impresionat de muzica clujenilor, se oferă să le fie producător muzical pentru viitorul album.

Deşi, iniţial, distanţa părea un obstacol în calea colaborării, se găseşte o soluţie pentru a mixa piesa "In A Glimpse", care ajunge în scurt timp pe locul I la Radio Guerrilla. De aceeaşi reţetă câştigătoare beneficiază şi piesa "Umbre", care va staţiona patru săptămâni consecutive pe prima poziţie a Romtop-ului de la City FM. În luna martie a acestui an, Adam Whittaker a venit la Cluj pentru a-i urmări pe băieţi în concert, dar şi pentru a "descifra" modul de funcţionare al industriei muzicale româneşti.

×
Subiecte în articol: muzica