x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Vaccinarea BCG, reluată

Vaccinarea BCG, reluată

05 Iul 2010   •   00:00

Vaccinarea BCG a fost reluată, luni, în toate spitalele şi centrele de imunizare organizate la nivel naţional, iar în Capitală au mai fost organizate şase centre de imunizare antituberculoză pentru copiii născuţi în perioada februarie − iunie, informează Ministerul Sănătăţii.



Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a vizitat, luni, centrul din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti în care se realizează vaccinare antituberculoză a nou-născuţilor, care nu au fost imunizaţi după ce a fost oprită producţia la Institutul Cantacuzino.

"De astăzi am reînceput vaccinarea BCG. Avem suficiente doze de vaccin antituberculoză, toate cele 1 milion de doze achiziţionate prin UNICEF fiind repartizate. În Bucureşti, vaccinarea BCG se va face în centrele speciale de vaccinare pe care le-am deschis, iar în ţară recuperarea la vaccinare a nou-născuţilor se va face fie în centre de vaccinare organizate în maternităţi, cum este exemplul Capitalei, fie la medicii de familie", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

La cererea Ministerului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a mai organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie - iunie.
Pentru imunizarea nou-născuţilor, începând de luni, mamele se mai pot adresa centrelor din maternităţile "Panait Sârbu", "Caritas", "Filantropia", "Pantelimon" şi "Bucur", informează MS într-un comunicat.  În prezent, un număr de aproximativ 60.000 de nou-născuţi trebuie vaccinaţi.

Ministerul Sănătăţii a transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare, informa, marţi, MS.  Direcţiile de sănătate publică au început înştiinţarea tuturor medicilor de familie pentru inventarierea copiilor nevaccinaţi în scopul programării lor, urmând să se evite, astfel, supraaglomerările în cabinetele de vaccinare, dar să se şi realizeze o utilizare eficientă a cantităţilor de vaccin repartizate.

De asemenea, mamele ai căror nou-născuţi nu au fost vaccinaţi în maternitate vor fi anunţate de medicii de familie despre programul de derulare a vaccinărilor. Ele trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare cu carnetul de vaccinare al copilului, CNP şi trimitere de la medicul de familie cu ultimele vaccinări realizate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă