x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Adevărul despre noile fisuri apărute la autostrada Orăștie-Sibiu

Adevărul despre noile fisuri apărute la autostrada Orăștie-Sibiu

05 Feb 2016   •   18:19
 Adevărul despre noile fisuri apărute la autostrada Orăștie-Sibiu

Anunțul făcut miercuri de noul director al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, este fals. Fisura de 300 de metri anunțată de noul șef ca apărută în zona demolată a autostrăzii Săliște – Cunța (tronson III Orăștie – Sibiu) nu există, după cum au descoperit reporterii Turnul Sfatului.

Nici înainte și nici după cei 200 de metri de terasament demolat anul trecut, nici pe calea de rulare Sebeș – Sibiu și nici invers nu există vreun indiciu vizibil care să susțină veridicitatea declarațiilor făcute de Homor. Mai mult, nici noi tasări ale terasamentului nu pot fi identificate.

Iar dacă noua fisură din zona de 600 de metri unde oricum trebuie refăcut tot terasamentul nu există, în realitate a mai apărut o nouă fisură. La aproape doi kilometri de zona demolată, pe calea de rulare Sibiu – Sebeș, imediat după viaduct. Noua crăpătură este ”la debut”: are aproape zece metri lungime și se întinde pe banda 1 în paralel cu marcajul care delimitează banda de urgență. Alături de fisură este vizibilă cu ochiul liber și o tasare a terasamentului, care a început să o ia la vale.



×