x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 463 de milioane de copii nu au avut acces la educație în perioada pandemiei

463 de milioane de copii nu au avut acces la educație în perioada pandemiei

27 Aug 2020   •   10:10
463 de milioane de copii nu au avut acces la educație în perioada pandemiei

463 de milioane de copii din întreaga lume au fost privați de educație după închiderea școlilor din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP. Aceștia nu au acces la tehnologie, precum internet, radio sau televiziune. 

"Numărul mare de copii a căror educaţie a fost complet întreruptă timp de mai multe luni constituie o urgenţă educaţională mondială", a declarat directoarea UNCEF, Henrietta Fore.

Ea a mai precizat că efectele vor fi resimțite în următoarele decenii și vor afecta economiile statelor. 

ONU estimează că aproape 1,5 miliarde de copii au fost afectaţi de închiderea şcolilor sau de măsurile de izolare.

Pe lângă elevii care nu au acces la tehnologie, și copiii care beneficiază de aceste mijloace poti fi afectați din cauza condițiilor improprii de învățat acasă, a obligației de a munci în gospodărie și a suportului tehnic atunci când apar probleme.

Au fost afectați 67 milioane de copii din estul şi sudul Africii, 54 milioane din vestul şi centrul Africii, 37 milioane din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, 80 milioane din zona Pacificului şi în estul Asiei, 147 milioane din Asia de Sud, 25 milioane din Europa de Est şi în Asia Centrală, şi 13 milioane din America Latină şi zona Caraibelor. Raportul nu prezintă date pentru SUA şi Canada.

 

×