x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Asociația elevilor acuză: MEC a blocat încă o dată dreptul la educație

Asociația elevilor acuză: MEC a blocat încă o dată dreptul la educație

15 Iun 2020   •   16:53
Asociația elevilor acuză: MEC a blocat încă o dată dreptul la educație

Ministerul Educației și Cercetării este acuzat de Asociația Elevilor din Constanța (AEC) că a blocat dreptul la educație al elevei care a venit, luni, să dea Evaluarea Națională, deși avea febră. Fata nu avea COVID-19, ci o infecție digestivă.

 

Eleva din Constanța a fost singurul candidat de la Evaluarea Națională care nu a trecut de triajul epidemiologic, deoarece a avut temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. Ea nu era infectată cu noul COVID-19, ci avea febră din cauza unei infecții la nivelul tractului digestiv.

„Eleva a ales să meargă la examen și să îl susțină alături de colegii ei, dar condițiile impuse de autorități au făcut imposibil acest lucru. Fără a ține cont de decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și recomandarea Avocatul Poporului prin care condiția unei temperaturi maxime să fie eliminată, Ministerul Educației și Cercetării a blocat încă o dată dreptul la educație”, acuză Asociația Elevilor din Constanța.

Potrivit AEC, proba scrisă la limba și literatura română putea fi susținută de către elevă într-o sală separată, pentru a fi eliminat orice risc posibil.

„Accesul la examen a fost interzis prin impunerea unor condiții ce nu au la bază vreo certitudine medicală”, spus reprezentanții elevilor din Constanța.

Aceștia cred că a venit momentul să se vorbească de o reformă reală a educației: „După o perioadă de criză în care sute de mii de elevii nu au beneficiat de dreptul la educație, examenul final susținut de către autorități a fost picat”.

Luni a început Evaluarea Națională, cu proba la Limba și literatura română.

Un singur elev din România a avut temperatura de peste 37,3, a anunțat Ministerul Educației, fiind vorba de un absolvent din Constanța.

 

Mediafax

×
Subiecte în articol: elev evaluare educatie